Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Kasım 2016 - 13:24 Yorum: 0

Ünüvar: "Yangın mağduru aileler açıkta kalmayacak"

Adana'nın Yüreğir ilçesinde tarım işçilerinin kaldığı 60 çadırın tamamen yandığı felaketin ardından AK Parti Adana Milletvekili Prof.

Ünüvar: 'Yangın mağduru aileler açıkta kalmayacak'

Adana'nın Yüreğir ilçesinde tarım işçilerinin kaldığı 60 çadırın tamamen yandığı felaketin ardından AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, olay yerinde hasar ve durum tespiti yaptı. Ünüvar, "Yangın mağduru aileler açıkta kalmayacak" dedi.

Önceki gün Yalnızca Mahallesi'nde Diyarbakır'dan göç eden tarım işçileri ile Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve tarlalarda çalışarak geçimlerini sağlayan 40 ailenin barındığı 60 çadır çıkan yangında kül oldu. Yangının yaşandığı bölgede inceleme yapan AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, yangının hemen ardından Yüreğir Belediyesi ile birlikte devletin birçok kurumunun harekete geçtiğini açıkladı. Yüreğir AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çözer ile birlikte mağdur vatandaşlarla sohbet ederek ihtiyaçlarını konuştu. Ünüvar, acil ihtiyaç olan çadır, yemek ve battaniyenin Yüreğir Belediyesi, Yüreğir Kaymakamlığı, AFAD ve Kızılay'ın çalışmaları ile ilk andan itibaren sağlandığını kaydeden Ünüvar, şöyle konuştu;

"Solaklı Yalnızca'da önceki akşam 80 vatandaşın çadırı yandı, yaraları sarmak adına buradayız. Can kaybının olmaması önemli, çadırlar ısınma barınma, yemek ihtiyaçları karşılanıyor. Devletin gücü ancak mağduriyet oluşturan afet gibi durumlarda daha iyi anlaşılır, çok şükür devletimiz de güçlü her türlü afet durumunda devreye girip gerekeni yapıyor. Burada mağduriyet giderilmiş durumda. Devletimiz tüm birimleri ile burada. Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde hiç bir vatandaşımız aç ve açıkta kalmayacak, buradaki hiç bir vatandaşımız mağdur olmayacak. Onlara yeni bir sıcak yuva imkanı sunulacak. Olanlar çok üzücü geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

Ünüvar: "Yangın mağduru aileler açıkta kalmayacak"

Ünüvar: "Yangın mağduru aileler açıkta kalmayacak"

Ünüvar: "Yangın mağduru aileler açıkta kalmayacak"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber