Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 23 Nisan 2018 - 10:03 Yorum: 0

Ünver, “ 23 Nisan aziz milletimizin hür iradesini dünyaya ilan ettiği gündür”

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 20. yüzyılın başında döneminin en güçlü ülkeleri tarafından "Hasta Adam" olarak değerlendirilen Türk Milleti'nin,...

Ünver, “ 23 Nisan aziz milletimizin hür iradesini dünyaya ilan ettiği gündür”

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 20. yüzyılın başında döneminin en güçlü ülkeleri tarafından "Hasta Adam" olarak değerlendirilen Türk Milleti'nin, yüreğinde yaşattığı imanından aldığı güç ile bağımsız yaşama isteğini tüm dünyaya ilan ettiği 23 Nisan 1920'nin, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti..

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ünver mesajında, tarihin derinliklerinden gelen güçlü devlet yapısı ile dünyanın en modern devletlerini kuran Türk Milletinin, 20. yüzyılın başından itibaren yaşadığı sorunlardan dolayı büyük bir duraklamaya girdiğini ve bu süreçte de sahip olduğu topraklarının emperyalist güçler tarafından işgal edilmeye başladığını ifade etti.

Yapılan savaşlarla cephelerde büyük darbeler alan Osmanlı İmparatorluğunun dağılma sürecinde , bağımsızlık meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk etrafında bir ve beraber olarak, ülkemizi istila etme peşinde olan güçlerine karşı bağımsız yaşama konusunda hür iradesiyle kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi ile ortaya koyduğunu dile getiren Ünver mesajında daha sonra şunları kaydetti, "Büyük Türk Milletinin kendi temsilcilerini bir araya toplayarak oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk insanının azim ve kararını ortaya koymuş, bağımsızlığa doğru gidilen yolda tüm düşünceler TBMM çatısı altında ele alınarak hayata geçirilmiştir. Türk Milleti'nin bağımsızlık yolundaki hür iradesini tüm dünya milletlerine ilan ettiği 23 Nisan 1920 tarihi bu açıdan bakıldığında, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ,ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü, çocuklarımıza bir bayram olarak armağan etmiş ve geleceğimizi şekillendirecek çocuklara ve gençlere güvendiğini de bir kez daha göstermiştir." ifadesini kullandı.

Mesajında, özellikle son yıllarda etkili çalışmalarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği muasır medeniyetleri geçme yönünde kararlı ve azimli bir şekilde bir çok yatırıma imza atıldığını görmenin engin bahtiyarlığını yaşadığını kaydeden Ünver, mesajının son bölümünde şunları vurguladı: " Tüm milletimiz ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, bu vesileyle bu günleri bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu aziz toprakları bize kanlarıyla canlarıyla vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi saygı ile bir kez daha anıyor, saygılarımı sunuyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber