Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Mart 2015 - 15:23 Yorum: 0

Ünye Belediyesi Müze Evi'nde kayıtlı tarihi envanter 389 oldu

ORDU (AA) - Ünye Belediyesi Müze Evi'ne bağışlanan avize, hat yazısı, gaz lambası, yayık ve kuş tüfeği ile birlikte kayıtlı tarihi envanter sayısı 389’a yükseldi.Ünye Belediyesi Müze...

Ünye Belediyesi Müze Evi'nde kayıtlı tarihi envanter 389 oldu

ORDU (AA) - Ünye Belediyesi Müze Evi'ne bağışlanan avize, hat yazısı, gaz lambası, yayık ve kuş tüfeği ile birlikte kayıtlı tarihi envanter sayısı 389’a yükseldi.

Ünye Belediyesi Müze Evi Müdürü Ali Rıza Nal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan bağışlarla birlikte Ünye Müze Evi’nde kayıtlı tarihi eşya sayısının 389’a çıktığını söyledi.

Vatandaşların evlerinde bulunan ve tarihi niteliğe sahip eşyaların bağışını beklediklerini belirten Nal, "İnsanlarımız ellerindeki tarihi eserlerin farkında değil. Bu eşyaları tavan aralarında ya da kilerlerde saklıyor. Bizlere bu eşyaları getirirlerse, tarihi bir niteliği varsa inceletir, müzemizde de sergileriz. Bir evde ne olması gerekiyorsa biz onu sergiliyoruz. Müzemizin amacı insanlara eserleri koruma bilincini aşılamaktı, bunu da başardığımıza inanıyoruz" dedi.

Nal, "Ünye Belediyesi Müze Evi olarak elimizdeki envantere kayıtlı 389 eser var. Eski yayık ve üstten dolma kuş tüfeği gibi eksik eşyalarımız vardı. Bir bağışçımız 120 yıllık olduğu tahmin edilen kuş tüfeği bağışı yaptı. Bununla birlikte avize, hat yazısı, gaz lambası ve yayık da bağışlandı. Yapılan tüm bağışlar için teşekkür ediyoruz. Yıl içinde bağışların artarak kayıtlı envanter sayımızı arttırmayı istiyoruz” diye konuştu.

Kuş tüfeğini bağışlayan Saraçlı Mahallesi Muhtarı Aslan Akbaş, müze evinin Ünye'nin bir aynası olduğunu ve geçmişe ışık tuttuğunu söyledi.

Aslan, "Tarihine ve kültürüne sahip çıkmayan toplumlar, kaybolan değerlerle beraber yitip gider. Bu nedenledir ki bu değerlerimize sahip çıkmalı, onları bizden sonraki nesillere aktarmalıyız. Bunun için müzeler çok değerlidir. Eğer evinizin bir köşesinde sakladığınız bir yadigarınız varsa bunu gelin müzemize bağışlayın. Bu sayede tarihimizi ve kültürümüzü birçok kişiye aktarabilirsiniz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber