Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 21 Temmuz 2017 - 13:08 Yorum: 0

Ünye ve Fatsa ilçelerinde doğalgaz zorunluluğu

Ordu Valiliği Mahalli Çevre Kurulu (MÇK), Ünye ve Fatsa ilçelerinde kamu kurum ve kuruluşları, apart, oteller, moteller, iş yerleri ve merkezi ısıtma sistemli...

Ünye ve Fatsa ilçelerinde doğalgaz zorunluluğu

Ordu Valiliği Mahalli Çevre Kurulu (MÇK), Ünye ve Fatsa ilçelerinde kamu kurum ve kuruluşları, apart, oteller, moteller, iş yerleri ve merkezi ısıtma sistemli kullanan apartman ve sitelerin 1 Kasım 2019 tarihine kadar doğalgaza geçmeleri uyarısında bulundu.

Ünye ve Fatsa ilçelerinde kış aylarında yaşanan hava kirliliği sebebiyle alınan karara göre hava kirliliği parametrelerinin Ünye ilçesinde 87 kez ve Fatsa'da ise 47 kez aşıldığının belirlenmesi üzerine toplanan Mahalli Çevre Kurulu, bu iki ilçede tüm kamu kurum ve kuruluşlar, apart, oteller, moteller, iş yerleri, apartman ve sitelere 1 Kasım 2019 tarihine kadar doğalgaza geçmeleri zorunluluğu getirdi.

Halen doğalgaz şebeke döşeme çalışmalarının sürdüğü Ünye ve Fatsa ilçesinde vatandaşların mağduriyet yaşamaması için bir an önce hazırlıklarını yapması gerektiği, aksi takdirde 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun ilgili maddelerine göre idari yaptırım kararı uygulanacağı açıklandı.

Alınan karar doğrultusunda, 2872 sayılı Çevre Kanunu 20. Madde kapsamında hava kirliliği yönünden kurulması ve işletilmesi izne tabi olmayan tesislerin işletilmesi sırasında yönetmelikle belirlenen standartlara aykırı emisyona neden olanlara 01.01.2017-31.12.2017 tarihleri arasında 12 bin 736 TL idari para cezası verileceği, bu fiilin konutlarla ilgili olarak işlenmesi halinde verilecek cezanın toplu veya ferdi ısıtılan konutlarda her bağımsız bölüm için 630 TL olacağına dikkat çekildi.

Ünye ve Fatsa ilçelerinde doğalgaz zorunluluğu

Ünye ve Fatsa ilçelerinde doğalgaz zorunluluğu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber