Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 27 Ağustos 2016 - 17:43 Yorum: 0

Ünye’de çöp tartışması

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, son günlerde tartışma konusu olan Eski Kızılcakese Mahallesi'nde çöp ayrıştırma tesisinin vahşi depolama alanı...

Ünye’de çöp tartışması

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, son günlerde tartışma konusu olan Eski Kızılcakese Mahallesi'nde çöp ayrıştırma tesisinin vahşi depolama alanı olmadığını belirterek, "O alan çöp depolama değil, ayrıştırma alanı olacak" dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, CHP Ünye teşkilatına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ahmet Çamyar, çöp sorununu kökten çözmek istediklerini belirtti. Yaklaşık 32 yıldır deniz kıyısındaki bir alana çöp döktüklerini bu durumunda deniz ve turizm kenti Ünye'ye yakışmadığını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu Büyükşehir Belediyesinin 2.5 yıldır konuyla ilgili bir çalışma yürüttüğünü hatırlattı.

"Vahşi depolama alanı değil ayrıştırma tesisi yapılacak"

Büyükşehir Belediye kurulmadan önce yöre belediyelerinin birleşimiyle "Belediyeler Birliği" kurulduğunu ve İlküvez bölgesinde düzenli depolama alanı tespit edildiğini hatırlatan Başkan Çamyar, ancak bir yatırım aşamasına geçilemediğini belirtti. Çamyar, "Şimdi Büyükşehir Belediyemiz o çalışmaya devam ettirdi ve yatırım yapıldı. İdare Mahkemesi daha önce ÇED raporu için yürütmeyi durdurma kararı vermişti. ÇED raporu ile ilgili eksiklikler giderilecek ve o bölge yine düzenli depolama alanı olarak kullanılacak" diye konuştu.

"Çöpten hem yakıt, hem gübre hem de asfalt malzemesi üretilecek"

Eski Kızılcakese mahallesine planlanan çöp alanı ile ilgili olarak kamuoyunda bir kafa karışıklığı olduğunun altını çizen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, söz konusu alanda vahşi depolama tarzında çöp toplama alanı değil, bir ayrıştırma tesisi yapılacağını vurguladı.

Çamyar, şu açıklamayı yaptı: "50 dönümlük bir orman arazisi içerisinde 1.5 dönümlük tek katlı kapalı bir alan inşa edilecek ve yolu dahi ayrı olacak. Yani Eski Kızılcakese mahallemizden geçmeyecek. Burada çöpler ayrıştırılacak, yanabilir nitelikte olanlar Ünye Çimento tarafından enerji üretiminde kullanılacak. Geri dönüşümü mümkün olanlar yine ayrıştırılıp geri dönüşüme gönderilecek, geri dönüşümü mümkün olmayan atıklar ise düzenli depolama alanı olan İlküvez bölgesine gönderilecek. Bu açıdan bakıldığında ortalama 100 tonluk bir çöpten geriye ayrıştırmadan sonra 17 ton kalacak. Bu 17 tonun bir bölümü asfalt altı malzemesi olarak, bir bölümü ise çiçek gübresi olarak kullanılabilecek. Malzemelerde ayrıldıktan sonra miktar daha da düşecek. Sonuç olarak Eski Kızılcakese mahallesinde bir çöp toplama alanı bulunmayacak."

"Avrupa'da benzer tesisler var"

Benzeri tesislerin İstanbul merkez başta olmak üzere Avrupa'nın birçok kentinde bulunduğunu hatırlatan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Tabi ki her mahalle adı çöp ile başladığı için kendi alanında istemeyebilir. Ama biz bu problemi çağımızın şartlarına uygun şekilde de çözmek zorundayız. Biz çöpümüzü deniz kenarına dökmeye devam edemeyiz" açıklamasında bulundu.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, çöp ayrıştırma alanı ile ilgili olarak 1 Eylül Perşembe günü Ordu'da bir toplantı yapılacağını belirtti. Çamyar, "Büyükşehir belediyemizde konunun tarafları bir araya gelerek bir toplantı yapacağız. Toplantıda kafa karışıklığı ile ilgili hem bilgilendirme, hem de fikir alışverişinde bulunulacak" dedi.

Ünye’de çöp tartışması

Ünye’de çöp tartışması

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber