Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 11 Ekim 2016 - 12:08 Yorum: 0

Ünye’de çöp yeri değişti

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Eskikızılcakese'de yapmayı planladıkları çöp ayrıştırma tesisini başka yere yapacaklarını...

Ünye’de çöp yeri değişti

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Eskikızılcakese'de yapmayı planladıkları çöp ayrıştırma tesisini başka yere yapacaklarını açıkladı.

Başkan Enver Yılmaz, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından çöp ayrıştırma tesisinin yapılması için kendilerine tahsis edilen yeri sivil toplum örgütleri ve vatandaşlardan gelen sese kulak vererek değiştirdiklerini söyledi.Vatandaştan gelen yoğun talep üzerine böyle bir karar aldıklarını belirten Başkan Yılmaz, yeni yapılacak tesisin yapım çalışmalarına en kısa zamanda başlayarak Ünye ve Fatsa bölgesinin çöp sorununu çözeceklerini ifade etti.

Ünye Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yalın ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Enver Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Ünye ilçesine yapılacak tesisle ilgili açıklamada bulunan Başkan Yılmaz, "Sivil toplum kuruluşlarımız ve bölgede yaşayan vatandaşlarımızın çöp ayrıştırma tesisinin başka yere yapılması konusunda bizden talepleri olmuştu. Biz de bu talepler doğrultusunda yeni bir çalışma başlattık. Söz konusu tesisin daha önce OSB olarak düşünülen, Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 2 milyon 600 bin lira vererek mülkiyetini satın aldığı Cevizdere Mahallesi'nde Doğu Arıtma Tesisi'nin hemen arkasındaki bir alana yapılmasını uygun gördük" dedi.

"Halkımız ne isterse biz onu yapacağız"

Tesisin yeni tespit edilen yere yapılmasıyla ilgili sürecin ve yasal işlemlerin derhal başlatılarak Ünye ve Fatsa ilçelerinin çöp sorununu çözeceklerini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, halkın karşı çıktığı ve istemediği bir şeyi yapmayacaklarının altını çizerek her zaman ortak akla önem verdiklerini ve Ordu'yu Ordulularla birlikte yöneteceklerini ifade etti.

"Ünye gelişen modern bir kent olacak "

Başkan Yılmaz konuşmasının devamında Ünye'de süren diğer çalışmalara da değinerek, "Doğalgazda gecikmeye neden olan kamulaştırma sorunu çözüldü. Firma çalışmalara başladı,inşallah Aralık ayında Ünye ilçemizi doğalgaza kavuşturacağız. Niksar, Hükümet, Çınarcık ve Saray Caddelerinde sıcak asfalt çalışmalarımız bitti. Çınarsuyu'nda ülkemizde model olabilecek Yunus Emre Kuruluş Kampı'nı gerçekleştirdik ve bin civarında öğrencimizi orada ağırladık. OSB'yle ilgili gelinen nokta, mavi bayraklı plajlarımız ve Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki meydan gibi birçok çalışma ve yatırımlarımızı hayata geçirdik.İnşallah Ünye ilçemiz, her yönüyle tertemiz, gelişen, yaşanabilir ve modern bir kent olacak" şeklinde konuştu.

Ünye Kent Konseyi üyeleri, Başkan Enver Yılmaz'ın açıklamalarından ve çöp tesisinin farklı yere yapılması yönünde sunulan taleplere duyarsız kalmamasından dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Başkanımız, devam eden sürece rağmen önerilerimizi dikkate alarak tesisin yeni bir yere yapılması konusunda talimat verdiler. Kendilerine ve ekibine teşekkür ediyoruz" dediler.

İstanbul'daki STK'lardan teşekkür

İstanbul'da yaşayan Ünyeli STK grupları da alınan kararlara destek vererek, "Ünyeli STK'ların ve vatandaşların isteklerini dikkate alıp, anında cevap veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz'a teşekkür ediyoruz" dediler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber