Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Sami Er
Kültür 16 Ağustos 2019 - 18:58 Yorum: 0

Ünye’de metruk binalar yıkılıyor

Ordu'nun Ünye ilçesinde taşıyıcı sistemi zarar gören, tehlike arz eden ve bağımlıların sık kullandığı metruk binalar, belediye ekiplerince yıkılıyor.

Ünye’de metruk binalar yıkılıyor

Ordu'nun Ünye ilçesinde taşıyıcı sistemi zarar gören, tehlike arz eden ve bağımlıların sık kullandığı metruk binalar, belediye ekiplerince yıkılıyor.

İlçenin muhtelif mahallelerinde taşıyıcı sistemi zarar gören, yoldan geçen vatandaşların can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden, uyuşturucu madde, alkol kullanımı gibi suçların odağı haline gelen, doğurduğu sakıncaların yanı sıra görüntü kirliliği ve çevrede yaşayan vatandaşların rahatsızlık oluşturan metruk binaları yıkmaya başladı. Ünye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü denetiminde ve zabıtanın güvenlik önemleri almasıyla gerçekleştirilen yıkım öncesinde, gerekli prosedürler tamamlanıyor ve yıkım gerçekleştiriliyor. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Kaledere Mahallesi'nde yapılan yıkımı yerinde inceledi. Başkan Tavlı, incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, mahalle sakinlerinin daha rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için bu binaların yıkılmasının önem arz ettiğini belirtti.

"Şuana kadar 5 metruk binanın yasal prosedürleri tamamlandı"

Yapılan yıkımlarla çirkin görüntülerin ortadan kaldırıldığını ifade eden Başkan Tavlı, metruk binaların çocuklar ve yetişkinler için tehlike oluşturduğunu ifade ederek, "Farklı mahallelerimizde can ve mal güvenliği açısından risk oluşturan metruk binaların yıkım işlemlerini gerçekleştirmekteyiz. Bu binaların yıkılması aciliyet arz ediyordu. Sokakta oynayan çocuklarımızın aileleri artık daha rahat olacak. Çünkü bu binalar özellikle çocuklarımız için büyük riskler oluşturmaktaydı. Farklı amaçlarla da kullanılan bu binalar mahalle aralarında risk oluşturmaktaydı. Yıkılacak binalarla ilgili yasal işlemleri yerine gitmek durumundayız. Bu binaların sahiplerine teker teker ulaşarak yıkımla ilgili görüşlerini alıyor ve onaylamalarının ardından yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz. Kontroller sonrasında şuana kadar 5 metruk binanın yasal prosedürleri tamamlandı ve yıkım çalışmalarına başladık. Diğer metruk binalarla ilgili yasal süreç devam ediyor" şeklinde konuştu.

Başkan Tavlı, sürecin tamamlandığında işlemi deva eden metruk binaların da yıkılacağını belirterek, bu sayede mahallelerde oluşan çirkin görüntünün ortadan kalkacağını aktardı.

Ünye’de metruk binalar yıkılıyor

Ünye’de metruk binalar yıkılıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber