Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 22 Ağustos 2016 - 12:08 Yorum: 0

UR-GE projeleri firmalara güven veriyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), bebe ve çocuk konfeksiyonu firmalarına yönelik "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi'ne (UR-GE) start...

UR-GE projeleri firmalara güven veriyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), bebe ve çocuk konfeksiyonu firmalarına yönelik "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi'ne (UR-GE) start verdi.

Savunma, havacılık, raylı sistemler, bebe-çocuk konfeksiyonu, makine, kimya, gıda, tekstil ve kompozit Ur-Ge projelerini sürdüren BTSO, Türkiye'de üretimin yüzde 80'ini karşılayan bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü için başlattığı 2. UR-GE projesine hız verdi. Projeye katılan 38 firma, BTSO hizmet binasında düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Ekonomi Bakanlığı tarafından her bir UR-GE projesine 4.5 milyon dolara kadar destek verildiğini söyledi. BTSO'nun Türkiye'nin en çok UR-GE projesi yürüten ticaret ve sanayi odası olduğunu ifade eden İsmail Kuş, UR-GE projelerinin Bursa iş dünyasının rekabet gücüne güç kattığını ifade etti. Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörüne dönük ilk UR-GE projesi sayesinde firmaların ABD ve Güney Afrika pazarlarında ciddi tecrübe kazandığını söyleyen İsmail Kuş, "BTSO olarak Bursa'nın gücünün ve sahip olduğu tecrübenin bilinciyle ülkemizin ihracatına yön veren adımlarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin gelecek hedeflerine ulaşması noktasında firmalarımızın dünyaya açılmasını sağlamalıyız. Bu açıdan 1. UR-GE Projemizde yer alan bazı bebe ve çocuk konfeksiyonu firmalarımız ilk defa yurt dışı tecrübesi kazanarak ihracat yapma fırsatı yakaladı" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber