Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 17 Ekim 2017 - 12:23 Yorum: 0

Üreme sağlığı eğitimine katılan sağlıkçılara törenle sertifikaları verildi

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şubesi Koordinatörlüğünde "Üreme Sağlığı Modüler Eğitimine"...

Üreme sağlığı eğitimine katılan sağlıkçılara törenle sertifikaları verildi

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şubesi Koordinatörlüğünde "Üreme Sağlığı Modüler Eğitimine" katılan il genelinde görev yapan 18 aile hekimi ve sağlık personelinin eğitimleri tamamlanarak düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Üreme Sağlığı Merkezinde görevli eğitimcilerden Dr. Esra Canan Kara, Dr. Nalan Güven Aktunç, Ebe Figen Aydoğan, Sevgi Günay, Aynur Açıkgöz tarafından beş modül eğitimden oluşan ve 15 gün süren Üreme Sağlığı Hizmet içi eğitimi verildi. Ayrıca il genelinde görev yapan 39 Aile hekimi ve çalışanına Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şubesinde görevli Program Sorumlusu Ebe Sevil Çelik tarafından anne sütü ve emzirme danışmanlığı eğitimi verildi. Program sonrasında düzenlenen sertifika töreninde bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin şöyle dedi:

"Anne ölümlerini önlemek ve anne sağlığını korumak, bebeklerin sağlıkla doğmalarını ve yaşamalarını sağlamak, istenmeyen gebelikleri önlemek amacıyla düzenlenen Üreme Sağlığı eğitimleri kapsamında Üreme sağlığına giriş modül eğitimi, aile planlaması ve danışmanlığı modül eğitimi, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar modül eğitimi, gençliğe yönelik üreme sağlığı hizmetleri modül eğitimi, güvenli annelik modül eğitimi olarak düzenlemiş olduğumuz eğitimde beş modül yer almaktadır. Bu konuda sağlanan olumlu gelişmelerin üreme sağlığı eğitimleri ile daha da iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu nedenle eğitime katılan tüm arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum."

Daha sonra eğitime katılan sağlıkçılara düzenlenen törenle sertifikalarını İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin ve Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Emin Palancı tarafından sertifikaları verildi. Ardından eğitimin sona ermesi nedeniyle veda pastası kesilerek program sona erdi.

Üreme sağlığı eğitimine katılan sağlıkçılara törenle sertifikaları verildi

Üreme sağlığı eğitimine katılan sağlıkçılara törenle sertifikaları verildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber