Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Ağustos 2014 - 17:48 Yorum: 0

"Üreten Eller" projesi

Proje kapsamında, Eskişehir'de her gruptan engellinin iş imkanı bulup, çalışabileceği "montaj atölyesi" açıldı

'Üreten Eller' projesi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Anadolu Üniversitesi (AÜ), İş-Kur ve Tepebaşı Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilen "Üreten Eller Projesi" kapsamında, her gruptan engellinin iş imkanı bulup, çalışabileceği "montaj atölyesi" açıldı.

Aşağısöğütönü Mahallesi'nde bulunan "Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü"nde, engelliler için montaj atölyesi, düzenlenen törenle açıldı.

İlk aşamada 30 engelli bireyin faydalanacağı montaj atölyesinde, tüm engelli grupları hizmet alacak. Montaj atölyeleri, uygulama atölyeleri ve iş eğitim atölyelerinin bulunduğu merkezde, ayrıca spor yapılacak ve drama dersi alınabilecek salonlarda mevcut.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, atölyenin açılış programında yaptığı konuşmada, artık, engellilerin istihdamı için projeler üretmeye çalıştıklarını söyledi.

Oluşturdukları hobi bahçelerinin bir istihdam projesi içinde yer almadığını anlatan Ataç, "İyi bir rehabilite unsuru çünkü toprak insanların bütün negatif enerjisini alıyor. 300'e yakın hobi bahçesi parselimiz var. Onların yaklaşık 150'sini engelli arkadaşlarımız kullanıyor. Diğer kısmını ise şehit aileleri ve emeklilerimiz kullanıyor. Yaklaşık 4-5 ay bir engelli ailesinin toprakla uğraşmasından daha güzel bir şey tasavvur edemezsiniz. Bu onları çok mutlu eden, güzel bir durum" diye konuştu. 

Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Cafer Eşen ise sivil toplum kuruluşlarının "Balık verme, balık tutmayı öğret" sözünden yola çıktıklarını söyledi. Montaj atölyesinde engellilerin balık tutmayı öğreneceğini söyleyen Eşen, atölyenin açılmasına emeği geçen herkese teşekkür etti.

-"Gençlerimizi bu projelerle dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz"

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Cavkaytar da engeliler grubunun da içinde yer aldığı özel insanlara bu tür projelerin yakıştığını ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün 2013-2014 yılı için açıkladığı hedefe değinen Cavkaytar, şöyle konuştu:

"Dünya Sağlık Örgütü'nün, bütün dünyada engellilerin en büyük azınlık grup olduğunu ve en çok gereksinimi olan grup olduğunu söyledi. Sloganları da 'Engelli bireylerin hizmetlere erişiminin önündeki engellerin kaldıralım' şeklinde. Yani biz engelliliği kaldıramayız ama onların toplumsal yaşama katılımın önünde ne engeller varsa gelin onları kaldıralım. Üreten eller projesi, bu engelleri kaldırmanın bir boyutu. Gençlerimizi bu projelerle dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz."

İş-Kur Eskişehir Şube Müdürü Önder Güngör de kurum olarak engelliler istihdamı için bütün imkanlarını kullanmaya çalıştıklarını ve geliştirilen projelere destek verdiklerini söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber