Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 14 Ağustos 2016 - 12:33 Yorum: 0

Üretici, Türkiye’ye Tepebaşı desteği ile ulaşacak

Tepebaşı Belediyesi, kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla gerçekleştirdiği uygulamalarla üreticinin en önemli destekçisi haline geliyor.

Üretici, Türkiye’ye Tepebaşı desteği ile ulaşacak

Tepebaşı Belediyesi, kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla gerçekleştirdiği uygulamalarla üreticinin en önemli destekçisi haline geliyor.

Sakintepe Mahallesi'ndeki Tepebaşı Belediyesi'ne ait soğuk hava deposu ve paketleme tesisinin, Yeşil Sakarya Üreticiler Birliği ile birlikte üreticiler tarafından en verimli şekilde değerlendirilmesi için çalışmalara başlandı. Tedarik zincirinin önemli bir halkası olan soğuk hava deposu, ürün kalitesinin korunmasında ve ürünün fiyatlandırma politikalarında önemli bir role sahip oluyor. Gerçekleştirilecek uygulama ile üreticilerin tesisten en üst seviyede yararlanması ve rekabet güçlerinin arttırılması hedefleniyor. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Tepebaşı Ziraat Odası ve Yeşil Sakarya Üreticiler Birliği Başkanı Süleyman Buluşan, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş koordinasyonunda gerçekleşen toplantıda, bölge üreticileri tesisin geleceği adına atılacak adımlar konusunda fikir alışverişinde bulundu.

"Bölgenin ürünlerini Türkiye'de hak ettiği noktaya getireceğiz"

2033 yılına kadar Tepebaşı Belediyesi yetkisinde bulunacak tesisin bölge üreticisinin ve küçük üreticinin kullanımına sunulacağını belirten Başkan Ataç, "Tepebaşı Belediyesi gerçekleştirdiği proje ve uygulamalarda her zaman halkın yararına kararlar almak adına konunun tarafları ile bir araya gelerek en doğru çalışmayı gerçekleştirmeyi benimsemiştir. Sizler için üretiminizi destekleyecek, ürünlerinizin değerini arttıracak, maliyet kontrolüne destek olacak ve daha geniş bir bölgeye ulaşmasını sağlayacak bir uygulamaya imza atacağız. Yeni kurulan Kırsal Kalkınma Müdürlüğümüz bu alanda çalışmalarına başladı. Tesisin amacına yönelik olarak kullanılması adına mevcut kooperatif yapılanması korunarak, geliştirilmesi sağlanacak. Meyve ve yeşil sebze üretimini destekleyerek bölgenin ürünlerini Türkiye'de hak ettiği noktaya getireceğiz. Ayrıca üreticilerin, meslek odalarının, akademisyenlerin ve belediyenin ilgili birimlerinin yer alacağı bir Kırsal Kalkınma Kurulu oluşturacağız. Amacımız Eskişehir kırsalının hem ticari yönden hem de sosyo-kültürel yönden kalkınma planlaması ve uygulamalarını gerçekleştirmek" dedi.

Tepebaşı Ziraat Odası ve Yeşil Sakarya Üreticiler Birliği Başkanı Süleyman Buluşan da, tesisin oluşturulması ve süreçte yaşadıkları zorlukları anlatarak atıl durumda olan ve yüksek maliyet getiren tesisin en uygun proje ile değerlendirilmesi adına Tepebaşı Belediyesi tarafından üreticinin hizmetine sunulacak bir merkez haline getirilmesinin önemini vurguladı.

Öte yandan Sakintepe Soğuk Hava Tesislerinde gerçekleşen toplantı bölge üreticileriyle yapılan fikir alışverişi ile devam etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber