Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
20:23 Bakan Güler: "Irak ile ortak bir harekat merkezi kurulması konusunda iki ta...20:22 Kuşadası’nda uzun namlulu silahlarla ateş açılan işletme mühürlendi20:18 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile TBMM’d...20:14 CHP Genel Başkanı Özel, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret ett...20:12 Eyüpsultan’da Ada Nur Uzuner’in ölümüyle ilgili 10 şüpheli adliyeye sevk ed...20:12 Hisarcık’ta kaybolan 55 küçükbaş hayvanı jandarma buldu20:10 Marmaris’teki 23 Nisan kortejinde 104. yıl coşkusu20:08 Fransa’da terör örgütü PKK’yı finanse ettikleri gerekçesiyle 8 kişi gözaltı...20:07 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Taksim’de 1 Mayıs kutlanması bir yasaklama deği...20:07 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "AYM kararı belli 100 yüz kişiyle toplanıp çelen...20:06 Buharkent eski başkanlarından Köprülü son yolculuğuna uğurlandı20:06 Bingöl Emniyet Müdürlüğü’nden özel çocuklara akülü sandalye hediye edildi20:00 Bayburt’ta 23 Nisan coşkuyla kutlandı19:59 Korhan Berzeg’in yaşadığı köyde flaş gelişme19:49 Kuyuya düşen oğlağı AFAD kurtardı19:47 Sıtkı Olçar Çini Müzesinde 23 Nisan’a özel etkinlik19:45 Başak Koleji’nde öğrenciler 23 Nisan coşkusunu velileri ile birlikte yaşadı19:44 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamalarında rakam önümüzdeki ha...19:44 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Terörle mücadele operasyonlar yaz kış devam...19:43 Bakan Tekin: "Müfredatla ilgili Tali Terbiye Kurulunun çalışmaları devam ed...
23 Nisan
Ekonomi 17 Ekim 2019 - 15:28 Yorum: 0

Üreticiler incirlerini TMO’ya satıyor

Aydın'da düşen incir fiyatları nedeniyle zor duruma düşen incir üreticisine destek olmak amacıyla TMO incir alımına başladı.

Üreticiler incirlerini TMO’ya satıyor

Aydın'da düşen incir fiyatları nedeniyle zor duruma düşen incir üreticisine destek olmak amacıyla TMO incir alımına başladı. Ürününü alımların yapıldığı Tariş'e getiren pek çok üretici fiyatlardan memnun olmasa da ürününü teslim etti.

Son yılların en kaliteli ve verimli yılını yaşayan ve dünyanın incir üretim merkezi konumundaki Aydın'da fiyatların beklentilerin altında kalması üzerine mağdur olan üreticiyi desteklemek için TMO 11 Ekim'de Tariş ile protokol imzalayarak incir alımına başlamıştı. Germencik Tariş İncir Birliği'nde pazartesi günü başlayan alımlarda günlük ortalama 20 bin kilogram incir alımı yapılırken, TMO yetkilileri incirlerin iyi seçilmemiş olmasından, üreticiler ise incirin alt sınıfta değerlendirilmesinden şikayetçi oldu.

Geçen hafta yapılan protokol töreninde konuşan TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ile Tariş İncir Birliği Başkanı Mustafa Bircan protokolü imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada üreticinin elinde incir kalmayana kadar alımların devam edeceğini açıklamıştı. Pazartesi gününden itibaren başlanan incir alımlarında bazı ürünlerin alınmadığı ve A sınıfı incir satmayan üreticinin B-sınıfı malının da alınmadığı alınsa bile A-sınıfı ürünün ancak yüzde 40 oranında alındığı belirtildi.

Alımların başlamışı ile birçok üretici depoda kalan ürünlerini traktöre yükleyip satış için alımın yapılacağı Tariş'e ürün teslim etmeye başladı. Tariş ve TMO yetkilileri alımın başlamasından bu yana sadece Germencik'te günlük ortalama 20 bin ton civarında ürün alımı yapıldığını belirterek adil bir şekilde ve kriterlere uygun olarak alım yaptıklarını belirttiler.

"En büyük sıkıntı seçimin uygun olmaması"

İncir alımındaki görevliler ve eksperler talimatnameye uygun bir şekilde alımların devam ettiğini ancak en büyük sıkıntının seçimlerde gerekli hassasiyetin gösterilmemesi olduğunu belirttiler.

Fiyatı beğenmeyenler ürünlerini geri çekiyor

TMO'nun alım yaptığı merkezlerden biri olan Germencik Tariş İncir Birliği'ne ürün getirdiklerini belirten Germencik Ortaklarlı üreticilerden Abdülaziz Şen, "Bize göre A kalite olan incir getirdik. İncir B kalite olarak belirlendi. A kalite ürün teslimi olmayınca TMO, B kalite ürün alamıyor. Şimdi ürünümüzü geri yükleyip eve götürüyoruz. Yeniden seçip tekrar getireceğiz" dedi.

Üreticiler incirlerini TMO’ya satıyor

Üreticiler incirlerini TMO’ya satıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber