Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
20:42 Mersin’deki kazada hayatını kaybeden işçi Osmaniye’de toprağa verildi20:22 Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık belediyenin borç bilançosunu açıkladı20:22 Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı20:18 Sulusaray’da depremde panik yaparak kaçmaya çalışan 5 kişi yaralandı20:18 Ticari aracın çarptığı bisiklet sürücüsü hastanede öldü20:17 Çin: "İsrail Refah’a saldırı planından vazgeçmelidir”20:16 Depremin yaşandığı Tokat’ta okullar 1 gün tatil edildi20:10 Afrika’dan gelen toz taşınımı Adana’da etkili oldu20:10 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Tokat Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde m...20:09 Uşak’ta yapılan operasyonda çok sayıda kaçak makaron ele geçirildi20:09 Ankara’da ilginç yolculuk: Minibüsün camından sarkan köpek görenleri şaşırt...20:07 Türkiye Tanzanya arasında 6 önemli anlaşma20:06 Bursaspor’da hazırlıklar devam ediyor20:06 Tokat Valisi Hatipoğlu: "Gelen ilk haberlere göre can kaybı yok”20:05 Memur-Sen Heyeti Bakan Işıkhan’la kamu görevlilerinin çözüm bekleyen sorunl...20:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Aynı aktörlerin şimdi de tek ses olarak İsrail’e du...20:04 Bakırköy’de kuyumcuya silahlı saldırı: Saldırganın kaçış anı kamerada20:00 Aydın’da gıda zehirlenmesi şüphesiyle öğrenciler hastanelik oldu19:59 Sultanlar Ligi: Eczacıbaşı Dynavit: 3 - Fenerbahçe: 019:58 Kenya’da askeri helikopter düştü: 5 ölü, 3 yaralı
Ekonomi 03 Mayıs 2021 - 12:03 Yorum: 0

Üretimde dünya lideri olan Denizli’de kekik ekim alanları artıyor

Korona salgınıyla birlikte yıldızı daha da parlayan kekiğin ekim alanı her geçen gün artıyor.

Üretimde dünya lideri olan Denizli’de kekik ekim alanları artıyor

Korona salgınıyla birlikte yıldızı daha da parlayan kekiğin ekim alanı her geçen gün artıyor. Dünyanın kekik bahçesi Denizli'de, üreticiler üzüme alternatif olarak kekik ekmeye başlandı.

Korona virüse iyi geldiği haberlerinin ardından pazar payı ve fiyatı daha da artan kekiğin, Denizli'de ekim alanı da artıyor. Dünyanın kekik bahçesi olarak bilinen Denizli'nin üzümüyle ünlü Çal ilçesinde üreticiler üzüm bağlarına alternatif olarak kekiğe yöneldi. Çal ilçesine bağlı Süller Mahallesi'nde de çiftçiler üzüm bağlarını söküp yerine kekik ekmeye başladı. İlçede yaklaşık 30 bin dekar alanda yılda 4 bin 500 ton kekik hasadı yapılıyor. Yeni dikilen kekik tarlalarıyla birlikte ilçedeki kekik üretim alanının 35 bin dekara yükselmesi bekleniyor. Üretimi ve hasadı kolay pazarı açık kekiğin bilinen bir hastalığının ve zararlısının olmaması da üreticileri kekik dikimine yönlendiriyor.

Üzüm yerine kekik ekiyorlar

Üzüm bağını sökerek yerine kekik diken çiftçi Metin Aşkar, "Korona virüs nedeniyle kekik yağına ilgi arttı. Pazarı açık. Bende bu nedenle on yedi dekar tarlama kekik ekmeye karar verdim" dedi.

Pandemiyle birlikte kekik ürünlerine ilgilinin arttığına dikkat çeken İbrahim Aşkar ise "Pandemi nedeniyle kekik yağına ve suyuna ilgi arttı. On yedi dekarlık tarlamızda bulunan bağımızı bozup kekik dikiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de üretilen 13,7 bin ton kekiğin 12,2 bin tonu Denizli'de üretiliyor. Denizli tek başına Türkiye kekik üretiminin yüzde 89'unu karşılıyor. Denizli'de kekik yoğun olarak Pamukkale, Güney, Buldan, Çal ve Bekilli ilçelerinde üretiliyor. Çal ilçesinde 30 bin dekar alanda üretimi yapılan kekiğin yanında 500 dekar alanda lavanta ve yaklaşık 500 dekar alanda adaçayı üretimi de yapılıyor.

Üretimde dünya lideri olan Denizli’de kekik ekim alanları artıyor

Üretimde dünya lideri olan Denizli’de kekik ekim alanları artıyor

Üretimde dünya lideri olan Denizli’de kekik ekim alanları artıyor

Üretimde dünya lideri olan Denizli’de kekik ekim alanları artıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber