Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Ağustos 2016 - 22:48 Yorum: 0

"Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri" başladı

İzmir'in Urla ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri" başladı.

'Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri' başladı

İzmir'in Urla ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri" başladı.

Açılışa İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Urla Belediye Başkanı Siğbel Uyar ile sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda Urlalı katıldı.Halk oyunları gösterisi ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2 bin 700 yıl öncesine tanıklık eden bağbozumu şenliklerinin üreticilere bereket getirmesini dileyerek, 12 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kentte tarım ve hayvancılığın gelişmesi için yaptıkları çalışmaları anlattı.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız da, tarım sektörünün en önemli ayağını çiftçilerin oluşturduğunu belirterek, "Atatürk "köylü milletin efendisidir" demiştir. Tarım ülke ekonomisinin en önemli unsuru. İzmir ekonomisi için de çok önemli. Tarıma yatırım yapmak bir nevi İzmir'e katkı yapmaktır" dedi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla'nın bereketli toprakları ile tüm insanlığa şifa dağıtmak istediklerini belirtti, "Topraktan geldik; topraktan besleniyoruz. Bir gün toprak olacağız özümüz de toprak gücümüz de" dedi.

Urla Kaymakamı Murat Demiryürek ise İzmir Büyükşehir Belediyesi desteği ile organize ettikleri festival ve şenlikler için teşekkür etti.

Üreticiler adına konuşan Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç, "Urla karası adlı üzümü tanıttı., üzümün kesilip, sergilendiği gün çiftçiler için çok önemli" dedi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şenlik alanındaki üreticileri gezdi. Geleneksel üzüm sıkımı ile başlayan şenlikte konuklara sıkılan üzüm şıralarından ikram edildi. Urla topraklarında yetişen ürünler yarıştı, Dereceye girenlere ödülleri verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber