Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Nisan 2015 - 20:03 Yorum: 0

Urla'da taş ocağı eylemi

Birgi Köyü yakınlarına taş ocağı ve kırma eleme tesisi kurulacağı iddiaları üzerine çevreci grup eylem yaptı

Urla'da taş ocağı eylemi

İZMİR (AA) - Urla ilçesine bağlı Birgi Köyü yakınlarına kurulacağı iddia edilen taş ocağı ve kırma eleme tesisi için çevreciler eylem yaptı.

Birgi Köyü'nde düzenlenen eyleme, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, köylüler ve çevreciler katıldı.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, köy merkezine 950 metre uzaklıktaki Çipinoz Boğazı mevkisinde 100 hektarlık alan için ruhsat alan şirketin 20 hektarlık alanda kırma eleme tesisi kuracağını belirterek buna karşı olduklarını ifade etti. 

Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınmayla ilgili çalışmalar yaptığını ifade eden Uyar, "Tüm amacımız yaşadığımız çevreye sahip çıkabilmek, sahip çıkarken bozmamak, kırsal kalkınmayı desteklemektir. Sonuna kadar bu işin arkasındayız. Takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise taş ocağına, rüzgar enerji santraline, balık çiftliklerine değil bunların usulsüz, kaidesiz ve hukuki olmadan verilen ruhsatlarına karşı olduklarını savundu.

Çam, Birgi Köyü'nün yakınına taş ocağının kurulmasının köylülerin nefes almasına engel olacağını öne sürdü.

Birgi Köyü Muhtarı Musa Gencer ise taş ocağının kendi köyleriyle birlikte çevredeki köylere de zarar vereceğini ileri sürdü.

Çevreciler, konuşmaların ardından taş ocağının kurulacağı bölgeye kadar yürüdü.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber