Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 10 Ekim 2016 - 13:58 Yorum: 0

Ürün Güvenliği Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, 10-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Ürün Güvenliği Haftası nedeniyle yapılacak olan...

Ürün Güvenliği Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, 10-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Ürün Güvenliği Haftası nedeniyle yapılacak olan etkinliklerle ilgili bilgi verdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, "Bakanlığımız tarafından kamuoyunda ürün güvenliği hakkında farkındalık yaratmak ve bilinç oluşturmak amacıyla her yıl Ekim ayında ÜRÜN GÜVENLİĞİ HAFTASI düzenlenmektedir. 10-16 EKİM 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan Ürün Güvenliği Haftası kapsamında İlimizde de bir takım etkinlikler düzenlenecektir" dedi.

Akçadırcı, "Orta öğretim kurumlarında öğrencilerimizin ürün güvenliği konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla seminerler düzenlenecek , dergi ve broşür dağıtılacak ,Bakanlığımız tanıtım filmi ile asansör,elektrikli ısıtıcı ve enerji verimliliği konularında hazırlanmış olan animasyon filmleri gösterilecektir.

Ürün Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında, sanayicilerimizin ve sektör temsilcilerinin katılacağı Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda 13 EKİM 2016 tarihinde saat 14.00 de "Gaz Yakan Cihazlar ve Elektrikli Ev Aletleri " konulu konferans düzenlenecektir" diyerek şu bilgileri verdi:

"Vatandaşlarımızın günlük hayatta kullanmış olduğu asansörlerden elektrikli ev aletlerine, gaz yakan cihazlardan otomotiv aksam ve parçalarına kadar ürünler ile profesyonel maksatla sanayi üretiminde kullanılan makine, sınai gaz tüpleri gibi birçok ürünün piyasadaki denetimleri Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilmektedir.

Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) olarak adlandırılan denetim faaliyetleri ile piyasaya arz edilen ürünlerin güvenli olması amaçlanmaktadır. PGD faaliyetleri vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için bilimsel kriterlere dayanan bir risk analizi sonrasında tespit edilen yüksek riskli ürünler üzerinde gerçekleştirilmektedir. Ancak bununla birlikte vatandaşlarımızdan gelen ihbar ve şikâyetler ile basına yansıyan kaza ve yaralanma haberleri de denetimin başlatılması için kullanılmaktadır.

Piyasaya teknik düzenlemesine uygun olmayan veya güvensiz ürün arz eden, insan sağlığı can ve mal güvenliği için tehlike oluşturan üreticiler hakkında gerekli idari yaptırımlar uygulanmaktadır.

KAYSERİ "DE İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE GERÇEKLEŞTİRİLEN PGD FAALİYETLERİ

İl Müdürlüğümüzce İlimizde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için 2016 yılının ilk 9 ayında 4703 sayılı Kanun hükümlerine göre 2062 farklı marka/model ürün denetlenmiş olup, bu ürünlerin 1621 adedi uygunsuz bulunmuştur. Denetlenen ürünlerin uygunsuzluk oranı % 78,6 dır. 33 ürün güvensizlik şüphesi ile teste gönderilmiştir. Uygunsuz bulunan ,insan sağlığı can ve mal güvenliği için tehdit oluşturan 15 ürünün piyasaya arzı yasaklanmış ve bu ürünlerden daha önce piyasaya arz edilen 15 ürünün toplatılmasına karar verilmiştir. Yine bu süreçte tespit edilen uygunsuzluklar için toplam 925 bin 450 Türk Lirası idari para cezası uygulanmıştır.

İl Müdürlüğümüzce vatandaşlarımızdan gelen her türlü ihbar ve şikâyet mutlak surette soruşturulmakta ve şikâyet sahibine yapılan işlemler hakkında mevzuatın belirlediği süreler içerisinde bilgi verilmektedir. Vatandaşlarımız günlük hayatta karşılarına çıkan ürün güvenliğine ilişkin şikayetlerini Bakanlığımız internet sayfasında yer alan ihbar/şikâyet formunu veya "Alo 130 Şikâyet Hattı"nı kullanarak ya da doğrudan İl Müdürlüğümüze yazacakları bir dilekçe ile ulaştırabilirler."

Ürün Güvenliği Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak

Ürün Güvenliği Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber