Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Ekim 2016 - 09:53 Yorum: 0

Ürün Güvenliği Hastası

Van Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nevzat Gün, "Ürün Güvenliği Haftası" kapsamında okul ziyaretleri düzenleyip öğrencilere seminer veriyor.

Ürün Güvenliği Hastası

Van Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nevzat Gün, "Ürün Güvenliği Haftası" kapsamında okul ziyaretleri düzenleyip öğrencilere seminer veriyor.

Van Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nevzat Gün, il müdürlüğü mühendisleri Arzu Temur, Ahmet Anıl ve H. İbrahim Eşrefkasım ile birlikte çeşitli etkinliklerle okul ziyaretleri düzenliyor. Ürün Güvenliği Haftası kapsamında Van Merkez İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda okul öğrencileriyle bir araya geldiler. Ürün güvenliğini tanıtmak amacıyla hazırlanan çizgi filmlerle birlikte okul öğrencilerinin dikkatini başta asansörler, elektrikli ev aletleri ve diğer ürünlerin güvenliği, enerji tasarrufu ve bunlara ait işaretlerin anlamları tanıtıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının çalışma alanları, ürün güvenliği kapsamında, Piyasa Gözetimi ve Denetimleri (PGD) hakkında bilgilerin verildiği seminerde, güvenli ürünün, kullanım süresi içinde, normal kullanım koşullarında risk taşımayan veya kabul edilebilir ölçüde risk taşıyan temel gerekler bakımından azami ölçüde koruma sağlayan ürün olduğu vurgulandı. Piyasa Gözetimi ve Denetimi, ürünlerin piyasaya arzı veya dağıtımı aşamasında, ürün piyasada veya gerektiğinde kullanımda iken gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgiler verilirken, en çok denetlenen ürünlerin başında elektrikli ekipmanların geldiği belirtildi. Bu ürün gurubunun çeşidinin bol olması nedeniyle en çok bu ürünlerden güvensizlik nedeniyle piyasadan toplatıldığı belirtildi.

Asansörler konusunda öğrencilerin ilgili olduğu ve en çok sorunun bu konuda sorulduğu gözlendi. İl Müdürü Nevzat Gün, "Sorulan sorulardan da anlaşıldı ki asansörlerin güvenli bir şekilde kullanımda olması için daha çok yapılacak işlerimiz var. En çok da bu konuda sorumluluğun bina yöneticilerine, yönetici yoksa apartman sakinlerine görev düşmektedir. Mutlaka yöneticilerin bağlı oldukları belediyelerin, TSE, yada Makine Mühendisleri Odasından hangisiyle anlaşma yaptıysa mutlaka onlarla birlikte bir çalışma yapmaları gerekmektedir. Bu çalışmaya göre asansörün kırmızı, sarı, mavi yada yeşil etiketlenecektir. Asansörlerin kullanılamayacak durumda, kullanılmasının tehlikeli olduğu durumlarda kırmızı etiketle etiketlenir. Yeşil haricindekileri için ise bir tamir listesi oluşacak bu listeye göre tamir ve bakımının yapılması gerekecek. Bir plan doğrultusunda güvenli hale getirilen asansörlerin yeşil etiketli olarak kullanılması büyük önem arz etmektedir" dedi.

Ürün Güvenliği Hastası

Ürün Güvenliği Hastası

Ürün Güvenliği Hastası

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber