Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Mart 2017 - 12:48 Yorum: 0

Uşak 1.Tiyatro Festivali Sona Erdi

Atatürk Kültür Merkezi'nde 8 ilden gelen tiyatro ekiplerinin 5 gün boyunca sahne aldıkları Uşak 1. Tiyatro Festivali, ev sahibi Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu...

Uşak 1.Tiyatro Festivali Sona Erdi

Atatürk Kültür Merkezi'nde 8 ilden gelen tiyatro ekiplerinin 5 gün boyunca sahne aldıkları Uşak 1. Tiyatro Festivali, ev sahibi Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibinin "Pardon; Çok Tuhaf Soruşturma" adlı oyunu ile sona erdi.

Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz'ın katıldığı kapanış gecesine Uşak'lı sanatseverler de yoğun ilgi gösterdi.

Oyundan önce bir konuşma yapan Farklı Ses Kadın Tiyatrosu eğitmen hocası Aygün Günay, "5 gündür buradayız ve bizler Uşak'ı çok sevdik" dedi. Günay; "İlklerin şehri Uşak yine bir ilki yaptı. Tiyatro ekibi kurdu, oyuncular yetiştirdi ve bunu sadece 1 yılda başardı. Gerçekten bu büyük bir iş ve bunu başaran başta Belediye Başkanı Nurullah Cahan'a ve tiyatro hocamız Murat Çubukçu'ya çok teşekkür ediyorum. Bizleri çok güzel ağırladılar ve böyle bir ortamda yaşadığımız duygular ifade edilemez. Tiyatroyu sevin, tiyatroya gelin. Tiyatro güzeldir" şeklinde konuştu.

Uşaklı sanatseverlerle tiyatro ile dolu 5 gün geçirmelerini sağlamının memnuniyetini yaşadıkalrını söyleyen Belediye Başkanı Cahan konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "Yaklaşık bir yıl önce buradaki oyuncu arkadaşlarımızın ve Genel Sanat Yönetmenimiz Murat Hocamızın önderliğinde tiyatro kulübümüzü kurduk. 1 yıl sonrada Uşak'ta bir ilki gerçekleştirdik ve Tiyatro Festivalimizi yaptık. Sizlerle kapanış gecesinde bir araya geldik. Birbirinden değerli arkadaşlarımıza ve emeği geçen hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Uşak efeler ve aşıklar diyarı, artık yeni tiyatrocularımızı yetiştirme zamanı. Çünkü un, şeker ve yağ var. Bizlerde bundan helva yapacağız. Uşak Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi sanatın ve sanatçıların yanında olmaya devam edeceğiz. Uşaklı hemşehrilerimin 5 gün boyunca Tiyatro Festivalimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı ayrıca teşekkür ederim. Nice festivallerde buluşmak dileğiyle."

Belediye Başkanı Nurullah Cahan konuşmalarından sonra festivalde emek gösteren hocalara ve oyunculara plaketlerini ve katılım belgelerini verdi.

Uşak 1.Tiyatro Festivali Sona Erdi

Uşak 1.Tiyatro Festivali Sona Erdi

Uşak 1.Tiyatro Festivali Sona Erdi

Uşak 1.Tiyatro Festivali Sona Erdi

Uşak 1.Tiyatro Festivali Sona Erdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber