Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 27 Kasım 2014 - 11:13 Yorum: 0

Uşak Sportif'in Avrupa'da deplasman fobisi

Uşak Sportif basketbol takımı tarihinde ilk kez mücadele ettiği Avrupa'da iki deplasman maçından da eli boş döndü

Uşak Sportif'in Avrupa'da deplasman fobisi

UŞAK (AA) - SONER KILINÇ - Bu sezon ilk kez mücadele ettiği FIBA EuroChallenge Kupası H Grubu'nda deplasmanda Belarus ekibi Tsmoki-Minsk'e 85-73 yenilen Uşak Sportif, dış sahada oynadığı 2 maçta da galip gelemedi.

Uşak Sportif Kulübü Başkanı Arif Akçakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katıldıklarını hatırlatarak, kupada bir üst tura çıkmayı istediklerini söyledi.

Gruba kendi sahalarında Tsmoki-Minsk galibiyetiyle başladıklarını ancak Rusya'da Enisey'e mağlup olduklarını kaydeden Akçakaya, Uşak'ta konuk ettikleri Litvanya ekibi Siauliai'yı yenmelerine rağmen dün ilk maçta mağlup ettikleri Tsmoki-Minsk'e 85-73 yenilerek deplasmanda ve grupta ikinci yenilgilerini aldıklarını kaydetti.

 

-"Hedef kalan 2 maçı kazanmak"

Akçakaya, kısıtlı bir bütçeye ve dar bir kadroya sahip olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Çok yoğun bir maç trafiğimiz var. Ligde ve Avrupa'da mücadele ediyoruz. Rusya deplasmanına giderken oyuncularımız 19 saate yakın yolculuk yaptı ve ardından maça çıktı. Uzak deplasmanlar oyuncuların konsantrasyonunu etkiliyor. Ancak bunlar bahane değil. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve gruptan çıkmak istiyoruz. Bunun için de son iki maçımızı kazanmak arzusundayız."

 

-Kalan maçlar

Grupta 10 Aralık Çarşamba günü Rus ekibi Enisey'i konuk edecek Uşak Sportif, gruptaki son maçını 16 Aralık Salı günü deplasmanda Litvanya'da Siauliai ile yapacak.

Grupta maç fazlasıyla lider durumda bulunan Uşak Sportif'te çocuğu olduğu için dünkü maçta forma giymeyen Carter, ilk 3 maçta 13,7 sayı, 5,3 ribaund, 3,7 asist ve 3 top çalmayla oynadı. Carter bu istatistiklerin hepsinde takımda lider durumda bulunuyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber