Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Ekim 2016 - 11:43 Yorum: 0

Uşak Üniversitesi 2016-2017 akademik yılı açılışı gerçekleşti

Uşak Üniversitesi'nin 2016-2017 akademik yılı yapılan açılış töreni ile başladı.

Uşak Üniversitesi 2016-2017 akademik yılı açılışı gerçekleşti

Uşak Üniversitesi'nin 2016-2017 akademik yılı yapılan açılış töreni ile başladı.

Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde yapılan açılış törenine Uşak Vali Vekili Sait Topoğlu, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, Rektör Sait Çelik, Hayırsever İşadamı Atasay Kamer, Rektör Yardımcıları Sayın Dalkıran, Osman Nafiz Kaya ile Cengiz Soykan, protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Rektör Çelik Uşak Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreninde yaptığı konuşmasına kadim milletimizin tarihinde milat sayılabilecek, 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak başladı. Konunun uzmanlarının görüşünün, bu olayın tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söylediğini belirten Rektör Çelik; "Dahası 40 yıl süren bir sosyal mühendisliğin eseri olarak, dünya tarihinde eşi emsali görülmemiş bir ihanet hareketi vasfıyla insanlık tarihine geçmiştir. İnsan aklının alamayacağı bu ihanet olgusunu millet uzun müddet anlamakta, anlamlandırmakta güçlük çekti. Zira bu milletin kültürel daracığında ve tarihi tecrübesinde "elin ekmeğini yiyenin elin kılıcını çalacağı" vardı. Ancak milletin ekmeğini çalıp ele yedirerek kendi milletine kılıç çalanını (sallayanını) ilk defa gördü. Bizler ülke olarak her on yılda bir darbe yaşadık. Birçok demokrasiye müdahale girişimleri ve muhtıralarla karşı karşıya kaldık. Ancak 15 Temmuz bütün bunların ötesindeydi. Milli iradeye darbe teşebbüsünden de öte bir işgal denemesiydi. O gece küresel güçler 40 yıl emek verdikleri, besleyip büyüttükleri hain FETÖ yapılanmasını uçaklarla, tanklarla, toplarla milletin üzerine saldırttılar. Aziz milletimiz, feraseti ve basiretiyle kurulan tezgâhı anında fark etti ve Başkomutanının, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sokakları, meydanları doldurdu. Canı pahasına ülkenin kritik noktalarına çıkartma yapan halkımız "hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır, o satıh tüm vatandır," diyen Gazi'nin anlayışıyla, tüm vatana etten duvar ördü. Beşten küçük dünyaya Çanakkale ve Milli Mücadele ruhunun hala dipdiri ayakta olduğunu gösterdi. Millet vatanını ve iradesini hainlere çiğnetmedi."dedi.

Uşak Üniversitesinin kuruluşunun 10. Yılını kutladığını aktaran Rektör Çelik üniversiteleşme tarihi açısından çok kısa sayılabilecek bu süre içerisinde Uşak Üniversitesi'nin pek çok köklü üniversiteyi geride bırakarak gerek nicel ve gerekse de nitel olarak önemli mesafeler kat etttiğini belirten Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, 10. yılında 12 Fakülte, 3 Enstitü, 3 Yüksekokul, 11 Meslek Yüksekokulu, 23 Araştırma ve Uygulama Merkezi, 630 akademik ve toplamda 1.160 çalışanı olan ve 31 bin öğrencisi ile Uşak üniversitesi'nin önemli bir eğitim merkezi haline geldiğine dikkat çekti. 2014 yılı ÖSYM tercih istatistiklerine göre Uşak Üniversitesi'nin 185 üniversite içinde öğrenci tercihlerinde ilk 24 üniversite içinde yer aldığını ve tercihlerin gözde üniversitesi olan Uşak Üniversitesi'nin uluslararası öğrenci sayısı itibariyle de en fazla tercih edilen üniversiteler arasına girdiğini sözlerine ekleyen Rektör Çelik "2016 yılı YÖK istatistiklerine göre Uşak Üniversitesi yabancı uyruklu öğrenci sayısı en fazla olan 7. üniversite olmuştur. Öğrenci merkezli yapılanan üniversitemiz Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) sonuçlarına göre 2000 yılından sonra kurulan 50 devlet üniversitesi içinde birçok alanda 2. olurken öğrenci memnuniyeti genel sıralamasında 4. olmuştur. Bu sonuçlar yeni nesil gençlerin gerçekten bilinçli tercih yaptıklarını göstermektedir. Kampüsümüz doğa ile iç içe öğrenci merkezi, öğrenci çarşısı, kütüphanesi, spor kompleksleri ve nitelikli laboratuvar, atölye ve derslikleri ile göz doldurmaktadır. Devlet üniversiteleri ve fakültelerini akademik teşvik puanları esas alınarak, akademisyenlerin çalışkanlığını ve başarısını ölçen DÜS verilerine göre Eğitim Fakültemiz Türkiye 1. olmuştur. Yine Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültemiz Türkiye 11. si olurken, Fen Edebiyat Fakültemiz 12. sırada yer almıştır. Mühendislik Fakültemiz de birçok köklü mühendislik fakültelerini geride bırakarak 16. olmuştur. Sevgili gençler çok kaliteli, çalışkan hocalarınız var. Sizlere tavsiyem arı misali her hocanızdan yararlanarak yeni sentezler yapıp güzel sonuçlar üretebilmenizdir. Kendinizi geliştirmek ve topluma faydalı bireyler olabilmek için erkân ve adaba uygun bir şekilde eleştirel aklı ihmal etmemelisiniz. Aklımıza ve irademize bir başkasının ipotek koymasına asla müsaade etmemeliyiz" dedi.

Rektör Çelik'in konuşmasının ardından diğer konuşmacılarda duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Uşak Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni resepsiyonun ardından sona erdi.

Uşak Üniversitesi 2016-2017 akademik yılı açılışı gerçekleşti

Uşak Üniversitesi 2016-2017 akademik yılı açılışı gerçekleşti

Uşak Üniversitesi 2016-2017 akademik yılı açılışı gerçekleşti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber