Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 25 Mart 2015 - 19:13 Yorum: 0

Uşak Üniversitesi Akademik Yükselme Töreni

Üniversiteye atanan ya da görevlerinde yükselen 6 profesöre, 22 doçente ve 32 yardımcı doçente cübbeleri giydirilerek beratları verildi- Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik: "2023 hedefine ulaşmak için üniversitelere büyük görevler düşüyor"

Uşak Üniversitesi Akademik Yükselme Töreni

UŞAK (AA) - Uşak Üniversitesi'nin 2014-2015 Akademik Yükselme ve Bilimsel Yayınlara Teşvik Töreni"nde üniversiteye atanan ya da görevlerinde yükselen 6 profesöre, 22 doçente ve 32 yardımcı doçente cübbeleri giydirilerek beratları verildi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de üniversitelerin önemli gelişim gösterdiğini, üniversitelerin bilimsel çalışmalarla ekonomik ve kültürel gelişmişliğe katkı sağladığını kaydetti. 

 Üniversitelerin bilgi üreten ve transfer eden yerler olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çelik, şunları söyledi: 

"Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşması için üniversitelere büyük görevler düşüyor. Türkiye, cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi içine girme hedefine ulaşacaktır. Türkiye kişi başı milli gelirin 20 bin dolar ve ihracatımızın 500 milyar dolar olduğu ekonomik bir güç olmayı hedefliyor. Bunun için çok çalışmamız gerekli. Katma değeri yüksek yeni markalara ihtiyacımız var. Artık her ilde en az bir üniversite bulunuyor. Üniversitelerin tamamı bu hedef doğrultusunda gayret göstermeli."

Bilimsel projelere önem verdiklerini dile getiren Prof. Dr. Çelik, Uşak Üniversitesinde  yürütülen projelerin 20 milyon liralık kaynağa sahip olduğunu ifade etti. 

Konuşmanın ardından üniversiteye atanan ya da görevlerinde yükselen 6 profesöre, 22 doçente ve 32 yardımcı doçente cübbeleri giydirilerek beratları verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber