Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 29 Mayıs 2016 - 09:53 Yorum: 0

Uşak Üniversitesi Akademik Yükselme Töreni Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yükselme Töreni gerçekleşti. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törene Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, Milletvekili...

Uşak Üniversitesi Akademik Yükselme Töreni Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yükselme Töreni gerçekleşti. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törene Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, Milletvekili Mehmet Altay, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik ve eşi İmran Çelik, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Nacar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya ile Prof. Dr. Cengiz Soykan, fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Tören Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan Uşak Üniversitesi Paydaşlar filminin gösterilmesi ile başladı. Uşak Üniversitesi Paydaşlar filminin gösterilmesinin ardından Rektör Prof. Dr. Sait Çelik açış konuşması yaptı. Rektör Çelik, 2006 yılında kurulan Uşak Üniversitesi'nin bu yıl 10. yılını kutladığını, 10. yılında Uşak Üniversitesi'ne güç katan yol arkadaşlarıyla birlikte kısa zamanda önemli başarılar elde etmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kurumlar için 10 yılın kısa bir zaman olmasına rağmen Uşak Üniversitesi'nin bu kısa zamanda fiziksel ve beşeri alt yapısını tamamlayarak dikkatleri üzerine çektiğini belirten Rektör Prof. Dr. Sait Çelik konuşmasında şunları aktardı: "Tercihlerin gözde üniversitesi olan üniversitemiz 2014-2015 ÖSYM tercih istatistiklerine göre 185 üniversite içerisinde en fazla tercih edilen 24. üniversitedir. YÖK istatistiklerine göre 2014- 2015 öğretim yılında yabancı öğrenci sayısı en fazla olan 11. üniversite olup, 2015 - 2016 öğretim yılında en fazla yabancı öğrencisi olan ilk 5 üniversite içinde yer almıştır. Tercihlerde gözde olmanın bir tesadüf olmadığını görüyoruz. Yeni neslin bu konuda çok uyanık ve bilinçli olduğunu biliyoruz. Eğitim öğretim için fiziksel mekânların uygunluğu elbette ki çok önemlidir. Nitelikli fakülte binaları, çarşısı, kütüphanesi, spor kompleksleri gibi mekânlarıyla öğrenci merkezli dillere destan bir kampüsümüz var. Ancak bu mekânlar ruh-ceset ilişkisi gibi nitelikli hocaları ile asıl anlamına kavuşacaktır. Hocalarının kalitesinde de Uşak Üniversitesinin oldukça iddialı olduğunu görüyoruz. Birkaç gün önce Devlet Üniversiteleri akademik sıralaması yayınlandı. Akademik Teşvik performansına göre Üniversitemiz Devlet Üniversiteleri Genel Sıralamasında 24. olurken 2000 yılından sonra kurulan 50 üniversite içerisinde 9. olmuştur. Eğitim Fakültemiz; Eğitim Fakülteleri sıralamasında ilk sırayı alarak Türkiye'nin en başarılı Eğitim Fakültesi olmuştur. Fen Edebiyat Fakültemiz devlet üniversiteleri arasında 12. sırada yerini alırken, Mühendislik Fakültemiz de birçok köklü Mühendislik Fakültelerini geride bırakarak 16. sırada olmuştur. Gözümüzü aydın eden bu başarılarınızdan dolayı hepinize tek tek teşekkür ediyor başarılarınızın devamını diliyorum. Uşak Üniversitesi 37 Profesör, 67 Doçent, 241 Yrd. Doç. olmak üzere toplam 654 akademik, 332 idari kadrosuyla büyümesini sürdürmeye devam etmektedir. Geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz Akademik Yükselme töreninde bu yıl Uşak Üniversitesi ailesine: 8 Profesör, 23 Doçent ve 51 Yardımcı Doçent olmak üzere toplam 82 hocamız daha katılmıştır. Akademik süreçte aldıkları unvanlardan dolayı değerli hocalarımızı buradan tebrik ediyorum. Bir huzur ve güven ortamı içerisinde, takım ruhuyla, çalışma coşkusunun karşılıklı sevgi ve saygının artmasını diliyor, ailelerinizi kutluyor, hepinize başarılar diliyorum."

Açılış konuşmalarının ardından atanan ve yükselen 8 profesöre, 23 doçente ve 51 yardımcı doçente cübbeleri giydirildi.

Tören, solistliğini Öğr. Gör. Dr. Yıldırım Aktaş'ın yaptığı, piyonada Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Seyhan Canyakan, tamburda Öğr. Gör. Semih Şenyayla, kanunda Murat Akgül ve kemanda Cemalettin Galitekin'in yer aldığı mini bir konser ile son buldu.

Uşak Üniversitesi Akademik Yükselme Töreni Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi Akademik Yükselme Töreni Gerçekleşti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber