Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Mart 2015 - 18:53 Yorum: 0

Uşak Üniversitesi'nde Nevruz etkinliği

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik:

Uşak Üniversitesi'nde Nevruz etkinliği

UŞAK (AA) - Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, "Barış ve kardeşlik süreci bu coğrafyayı 2023 hedefine taşıyacak" dedi. 

Çelik, Uşak Üniversitesi Spor Salonunda gerçekleştirilen nevruz etkinliğinde yaptığı konuşmada barış ve kardeşlik sürecinin önemine değindi. 

"Bizler kadim bir milletin evlatlarıyız, bu topraklarda yüzyıllar boyunca kardeşçe yaşadık" diyen Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Anadolu’nun bereketli topraklarında bütün medeniyetlerin kültürleriyle iç içe yoğrulduğunu vurguladı.

Nevruz'un barış, kardeşlik anlamına geldiğine işaret eden Çelik, "Bu kadim toprakların kardeşleri olarak ateşi beraber yaktık, beraber pişirdik, beraber yedik,  birlikte çaldık, birlikte oynadık, birlikte ağladık, birlikte güldük ve birlikte yaşamaya devam edeceğiz" dedi. 

Hükumetin önderliğinde yürütülen barış ve kardeşlik sürecinin tamamlanmasıyla sadece Türkiye'nin değil bölge coğrafyasının kazanımları olacağını belirten Çelik, "Barış ve kardeşlik süreci bu coğrafyayı 2023 hedefine taşıyacak, sürecin tamamlanmasıyla geleceği birlikte şekillendirecek ve çığır açacağız" ifadesini kullandı. 

Konuşmanın ardından öğrencilerin hazırladığı halk oyunları gösterileri ve müzik dinletisi gerçekleştirildi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber