Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Haziran 2016 - 11:58 Yorum: 0

Uşak Üniversitesi’nin 10 Yıllık Başarı Hikayesi Bu Kitapta

Uşak Üniversitesi Kuruluşunun 10. yılını kutlamaya devam ediyor. Bu kapsamda hazırlanan "Yeni Türkiye'nin Projesi Uşak Üniversitesi" adlı kitap düzenlenen...

Uşak Üniversitesi’nin 10 Yıllık Başarı Hikayesi Bu Kitapta

Uşak Üniversitesi Kuruluşunun 10. yılını kutlamaya devam ediyor. Bu kapsamda hazırlanan "Yeni Türkiye'nin Projesi Uşak Üniversitesi" adlı kitap düzenlenen iftar programıyla tanıtıldı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof .Dr. Sait Çelik; "Uşak'ın güçlü yanları, zayıf yönleri nelerdir merak ettiğinizde bu kitap sizin başucu kaynağınız olacak. Uşak Üniversitesinin başarı hikayesini bu kitapta bulacaksınız" dedi.

Program Uşak Üniversitesi Bir Eylül yerleşkesinde bulunan sosyal tesislerde düzenledi. Burada konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik Uşak Üniversitesinin gelişimi anlattıkları 10. yıl kitabı hakkında bilgiler verdi. Kitabın özlü bilgilerden oluştuğunu, adeta Uşak'ın röntgenini çekmek istediklerini söyleyen Rektör Çelik; "Uşak'ın tarihini, ekonomisini, coğrafyasını, ilçelerini, antik kentlerini, doğal güzelliklerini, Uşak ili temel politikalarını, Uşak'ın temel sorunlarını ve göstergelere Uşak'ı kısaca özetlemeye çalıştık. Uşak'ın pek çok yönden iller arasındaki sıralaması nedir, Uşak'ın güçlü yanları, zayıf yönleri nelerdir merak ettiğinizde bu kitap sizin başucu kaynağınız olacak." dedi

"UŞAK ÜNİVERSİTESİNİN BAŞARI HİKAYESİNİ BU KİTAPTA BULACAKSINIZ"

Kitabın 164 sayfasını Uşak Üniversitesinin kuruluş sürecine ayırdıklarını belirten Rektör Çelik konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "Ege Üniversitesine bağlı olarak 1987 yılında Tekstil Meslek Yüksek Okulu olarak serüven başladı 5 yıl kadar Ege Üniversitesinde eğitim öğretim devam etti. Daha sonra Bölme ilkokulundan başlayan süreç bu yerleşkede gördüğünüz devasa bir kampüs haline geldi. Bunun öyküsünü, başarı hikayesini kitapta bulacağız. Gerçekten başlangıç yıllarını hatırlayanlar için bu günlere gelmek bir hayaldi. Resmi kuruluş süreci 2006 yılında başladığında Türkiye'de çok karşı çıkanlar olduğunu ben bizzat biliyorum. Tabela üniversitesi olacağı iddia ediliyordu. Ancak 230 bin metrekarelik alanda bu kampüs kısa sürede kuruldu. Kaliteden hiç ödün vermeden, iklimlendirmesiyle, eğitim araç gereçleriyle, labaratuvarlarıyla bir numara diyebileceğimiz nitelikte çok kullanışlı bir kampüsümüz var. Çalışanlarımız için, öğrencilerimiz için."

"EĞİTİM FAKÜLTEMİZ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU"

Fiziksel mekanların tek başına bir şey ifade etmediğini buraların öğrencilerle şenlendiğini, değer kazandığını dile getiren Rektör Çelik 2014-2015 yılı Ösym istatistiklerine göre Uşak Üniversitesinin öğrenci tercihlerinde 200 üniversite içerisinden 24. cü sırada olduğu bilgisini verdi. Üniversitenin akademik başarısı konusunda da bilgiler veren Rektör Çelik konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi; "Öğretim üyelerinin başarısı ve çalışkanlığıyla ilgili on gün kadar önce bir sıralama açıklandı. Burada yeni bir sistem getirildi. Manipülasyona mahal vermeden devlet yeni bir sıralama gerçekleştirdi. Hükümetimiz, Maliye Bakanlığı buna uygun olarak hocaların başarısına, çalışkanlığına, performansına uygun olarak ücret veriyor. Bu sıralamada Eğitim Fakültemiz Türkiye Birincisi oldu. Türkiye'nin en çalışkan fakültesi bizim fakültemiz. Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültemiz 200 üniversite içinde 11. oldu. Fen Edebiyat Fakültemiz 12. oldu. Mühendislik Fakültemiz de bu kadar köklü fakülteleri geride bırakarak 16. oldu. Genel olarak baktığımızda 24. sıradayız. Dolayısıyla nicel büyümenin yanında nitel büyümeden de hiç ödün vermediğimizi belirtmek isterim.

Kitabın son bölümünü de Uşak Üniversitesinin Uşak'a yaptığı katkıların anlatıldığına değinen Rektör Çelik; " Burada öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin bütçe olarak maddi katkısı bilimsel bir araştırmayla ortaya konuluyor. Onun dışında Uşak ile yaptığımız Avrupa birliği, Bakanlıklar,TÜBİTAK ve çeşitli fon kuruluşlarından alınan projelerimiz var. Arkasında patentlerimiz var. Uşakla ilgili yazdığımız kitapların derli toplu özetini bulabileceksiniz." dedi.

Uşak Üniversitesi’nin 10 Yıllık Başarı Hikayesi Bu Kitapta

Uşak Üniversitesi’nin 10 Yıllık Başarı Hikayesi Bu Kitapta

Uşak Üniversitesi’nin 10 Yıllık Başarı Hikayesi Bu Kitapta

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber