Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Ekim 2014 - 20:03 Yorum: 0

Uşak Üniversitesinin akademik yıl açılışı

Rektör Prof. Dr. Çelik: "Üniversiteler, yeni Türkiye’nin lokomotif güçlerinden birisidir"

Uşak Üniversitesinin akademik yıl açılışı

UŞAK (AA) - Uşak Üniversitesinin akademik yılı açılışı, törenle yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Bir Eylül Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemalpaşa Amfisi'nde düzenlenen törende, Türkiye'nin kendi içinde gerçekleştirdiği büyük değişim ve dönüşüm sayesinde, yolunda kararlılıkla ilerlediğini söyledi.

Türkiye'de oluşan güven ve istikrar ortamının, beraberinde pozitif gelişmeleri getirdiğini belirten Çelik, üniversitelerin, nitelikli mezunlar verme dışında, şehri, bölgesi ve ülkesiyle bütünleşen ekonomik ve bilimsel değerler üreten yenilikçi kurumlar olduğunu ifade etti.

"Üniversiteler, yeni Türkiye’nin lokomotif güçlerinden birisidir" diyen Çelik, şöyle konuştu:

"Üniversitelerin, önce bulundukları kente, oradan da ülkelerine doğru genişleyen üretim algıları ve projeksiyonları bulunmalıdır. Burada edindikleri deneyim ve güçle de uluslararası rekabet ortamında varlıklarını hissettirebilirler. Ülkemiz, yüksek öğretimde son yıllarda büyük atılımlar yaptı. Küresel ekonomik krizlere, mali sıkıntılara rağmen bu üniversitelere merkezi bütçeden büyük paylar ayrıldı. İlk defa bu süreçte eğitime bütçeden ayrılan oran, diğer yatırım oranlarını geride bıraktı.  Bu yüzden en büyük teşekkürü, öncelikle devletimiz ve hükümetlerimiz hak etmektedir."

Uşak Üniversitesi'yle ilgili bilgiler veren Çelik, 2006 yılında kurulan üniversitede, 185 bölüm ve programda toplam 22 bin 145 öğrenciye eğitim verdiklerini kaydetti.

Öğrenci odaklı üniversite vizyonuyla hareket ettiklerini vurgulayan Çelik, öğrencilere şöyle seslendi:

"Nitelikli akademik kadromuzla, sizlerin, araştırma ve üretme azmiyle yenilikçi fikirler üreten, paylaşan ve en önemlisi de ülkemize duyduğumuz sorumluluk bilinciyle hep daha iyisini hedefleyen bireyler olmanızı arzu ediyoruz. Sizler, yaşadığı çağı iyi analiz eden, dersler çıkaran zeki bir kuşağın fertlerisiniz. Kendinizi iyi ifade eden, haklarını bilen ve şiddet dışında kalarak savunan bireyler olurken her zaman haklı zeminde kalarak davranacağınızdan eminiz. Bütün dünyanın gıptayla baktığı ancak şer ittifakını, kaos lobisini kıskandıran ve üzerinde operasyonlar denenen genç nüfusa sahibiz. Bu yüzden Türkiye, geçmiş dönemlerde çok acılar yaşadı ve çok sayıda evladını kaybetti. Bugün artık geçmişten derslerini çıkartan, yüzünü geleceğe dönen, gelişen, aydın bir Türkiye var ve siz bu yeni büyük Türkiye idealinin taşıyıcılarısınız.

Uşak Valisi Seddar Yavuz da Türkiye'de 12 yıldır sessiz devrim yaşandığını, her alanda yaşanan gelişmelerin, yüksek öğrenimde de gözlendiğini ifade etti.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ise her ilde bir üniversite projesinin başarıya ulaştığını belirtti.

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay ise Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için eğitime büyük önem verdiğini, bu çerçevede üniversitelere önemli görevler düştüğünü dile getirdi.

Konuşmaların ardından Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, "Yüksek Öğretimin Mahiyeti" konulu açılış dersini verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber