Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 19 Şubat 2018 - 16:38 Yorum: 0

Uşak’ta 15 Temmuz şehidi adına Z Kütüphane açıldı

Uşak'ta Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan Umuda Dev Adımlar-3 Projesi ile Ömer Bedrettin Uşaklı Ortaokulu'nda...

Uşak’ta 15 Temmuz şehidi adına Z Kütüphane açıldı

Uşak'ta Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan Umuda Dev Adımlar-3 Projesi ile Ömer Bedrettin Uşaklı Ortaokulu'nda oluşturulan Z Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) açılışı gerçekleşti.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğünün çocukları suç ortamından uzaklaştırmak ve okuma alışkanlığı kazandırmak, milli kimlik ve aidiyet duygularını geliştirmek, emniyet teşkilatı ile bölge insanı arasında diyaloğu arttırmak ve bilinçli nesillerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan Umuda Dev Adımlar-3 Projesi ile Ömer Bedrettin Uşaklı Ortaokulu'nda oluşturulan Z Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) açılışı yapıldı.

Z Kütüphane açılışı Vali Salim Demir, 15 Temmuz Şehidi Mehmet Çetin'in Babası Hüseyin Çetin, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Yalçın Baysal ve İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ve okul yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Zenginleştirilmiş Kütüphaneler; zekâ oyunları, okuma ve dinlenme materyallerinin bir arada bulunduğu, sesli ve elektronik kitaplar gibi alternatif okuma seçeneklerinden öğrencilerin faydalanabildiği, taşınabilir raflarıyla, ahşap ve kumaş malzemelerle kaplanmış duvarlarıyla estetik ve pedagojik açıdan uygun renkleriyle çocuklarda okuma alışkanlığı ve zevki uyandıran, onları kütüphaneye çekecek mekânlar şeklinde tasarlanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü öncülüğünde, ilk olarak Malkoçoğlu Ortaokulu'na Şehit Abdullah Bıyık Z kütüphanesi, ikinci olarak TOKİ Müjde Ortaokulu'na Şehit Erhan Öztürk Z kütüphanesi, üçüncü olarak Hasibe ve Mazhar Gürbüz İlkokulu'na Şehit Mustafa Tecimen Z Kütüphanesi ismi verilmişti.

Dördüncü olarak Ömer Bedrettin Uşaklı Ortaokulu'nda yaklaşık 70 bin TL maliyetle açılışı yapılan kütüphane de Şehit Polis Memuru Mehmet Çetin Z Kütüphanesi ismi verildi.

Uşak’ta 15 Temmuz şehidi adına Z Kütüphane açıldı

Uşak’ta 15 Temmuz şehidi adına Z Kütüphane açıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber