Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 13 Aralık 2017 - 17:13 Yorum: 0

Uşak’ta dolandırıcılık şebekesi çökertildi

Uşak polisi sahte çek kullanıp otomobil ve iş makinesi alışverişi yaparak nitelikli dolandırıcılık yapan şebekeyi çökertti.

Uşak’ta dolandırıcılık şebekesi çökertildi

Uşak polisi sahte çek kullanıp otomobil ve iş makinesi alışverişi yaparak nitelikli dolandırıcılık yapan şebekeyi çökertti. Olayla ilgili 3 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Uşak'ta bulunan bazı şahısların çeşitli internet siteleri üzerinden ulaştıkları vatandaşlarla irtibata geçerek, kendilerini Uşak ilinde iş adamı olarak tanıtıp güven sağladıkları, mağdur şahıslarla araç, iş makinası ve forklift vb. pazarlığı yaparak peşinat olarak cüzzi bir miktar para verip geri kalan para için sahte çek verdikleri tespit edildi.

Takibe alınan şüphelilere yönelik eş zamanlı olarak yapılan operasyon sonucunda A.S. (19), C.S. (30), F.G. (34) ve A.K. (24) isimli şahıslar gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin ikamet ve araçlarında yapılan aramada; Dolandırıcılık olaylarında kullanılmak üzere hazırlanmış çok sayıda sahte çek ve çek fotokopileri, Vekalet, sahte kimlik, ehliyet ve araç ruhsatları, çeşitli şirketlere ait sahte kaşe ve mühürler, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 2 adet fişek, 1 adet kurusıkı tabanca ve 6 adet fişek, kumar oynamak amacıyla kullanılan elektronik oyun cihazına el konuldu.

Ayrıca; şüphelilerin dolandırarak suçtan elde ettikleri mağdur şahıslara ait 15 adet çeşitli marka ve modellerdeki araca el konulurken, 2017 yılı içerisinde toplam 16 olayda yaklaşık 350 bin TL haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

"Nitelikli Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik" suçundan adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden; F.G. (34) isimli şüpheli Adli Kontrol Şartıyla serbest kalırken, A.S. (19), C.S. (30) ve A.K. (24) isimli toplam 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber