Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 31 Ekim 2014 - 15:18 Yorum: 0

Uşak'ta gölet ve barajlardaki doluluk oranları

Uşak Valisi Yavuz: "Bazı göletlerimizdeki su sevileri istenilen sevide değil. Kasım ve Aralık aylarında muhtemel yağışlarla bu rakamların daha da yükseleceğini umut ediyoruz"

Uşak'ta gölet ve barajlardaki doluluk oranları

UŞAK (AA) - Uşak Valisi Seddar Yavuz, il genelindeki baraj ve göletlerde düşük olan doluluk oranının yağışlarla birlikte artmasını beklediklerini bildirdi. 

Yavuz, yaptığı açıklamada, son yağışların ardından barajlardaki doluluk oranlarıyla ilgili bilgi verdi.

Uşak'ta uzun yıllar yağış ortalamasının metrekareye 535 kilogram olduğunu 2014 yılında metre kareye 529 kilogram yağış düştüğünü kaydeden Seddar Yavuz, yağış miktarına göre önümüzdeki dönemde barajlardaki doluluk oranlarının artmasını beklediklerini ifade etti.

Yavuz, baraj ve göletlerin doluluk oranıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Küçükler Barajı'nda doluluk oranı yüzde 17 seviyelerinde bulunuyor. 12 milyon 786 Bin metreküp su tutma hacmine sahip olan bu barajımızda 2 milyon 237 bin metreküp civarında su buluyor. Kozviran göletinde yüzde 20, Karaağaç göletinde 45, Üçpınar göletinde yüzde 53, Karaahmetli göletinde yüzde 13, Mesudiye göletinde yüzde 31, Takmak göletinde 28, Ahmetler göletinde yüzde 24, Güneyköy Göleti'nde yüzde 31, İsalar Göleti'nde yüzde 15, Ahat Göleti'nde yüzde 47, Yayalar ve Kızılcasöğüt göletlerinde yüzde 100 doluluk oranına sahiptir. Bazı göletlerimizdeki su sevileri istenilen sevide değil. Kasım ve Aralık aylarında muhtemel yağışlarla bu rakamların daha da yükseleceğini umut ediyoruz." 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber