Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 02 Eylül 2016 - 10:08 Yorum: 0

Uşak’ta hem kurtuluş hem fuar coşkusu

2. Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünde kapılarını ziyaretçilere açtı.

Uşak’ta hem kurtuluş hem fuar coşkusu

2. Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünde kapılarını ziyaretçilere açtı.

GL Platform Fuarcılık tarafından Uşak Karakıran'daki 10 bin metrekarelik Kemal Öz Çok Amaçlı Kapalı Alan'da düzenlenen 2. Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı, sektörün devlerini bir araya getirdi. Fuarda büyük ve küçükbaş hayvanlar sergilenirken, çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, genetik alanındaki son yenilikler ve yem sektöründeki gelişmeler görücüye çıktı. Fuarda sektörün önde gelen firmaları birlikler kooperatifler stant açtı. Sergilenen ürün ve teknolojiler yurt içi ve yurt dışından gelen alıcılarla buluştu.

"Tecrübe kazanmak isteyen fuara gelir"

Açılış töreninde hem katılımcılara hem de fuar ziyaretçilerine seslenen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 15 Temmuz'da Türkiye'nin Fethullahçı terörü yaşadığına dikkat çekerek milletin buna gerekli yanıtı verdiğini, hemen ardından da Türkiye'nin sınırında askeri operasyonu başlattığını ifade etti. Yaşanan bu gelişmelerin karşısında Türkiye'nin üretmeye de devam ettiğini söyleyen Cahan, "Türkiye'yi dünyaya yön veren bir ülke haline getirmek istiyoruz. Bunun da tek yolu üreten çiftçi kardeşlerimizle, sektörde çalışan firmalarımızla mümkün. İşte bu nedenle üretici ve tüketicinin buluşma noktası olan fuarlar çok önemli. Fuar, üretimin hem kaliteli olmasını hem de rekabette yeni ufuklar açması adına büyük bir tecrübe sağlayacak" dedi.

Teknoloji vurgusu

Uşak Valisi Ahmet Okur da bölge çiftçisinin kalkınması için üretim maliyetlerini düşürmesi gerektiğini söyledi. Bunun için teknolojiden yararlanılması gerektiğini ifade eden Vali Okur, "Fuar, üreticinin yeni teknolojiyle buluşmasını sağlayacak böylece arzu edilen faydaya da kavuşmuş olacağız" diye konuştu.

Rekabetin yolu

Sektör temsilcilerinden Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Varol ise gıda üretiminde güçlü olmanın yolunun üretirken yeni teknolojilerden yararlanmaktan geçtiğini söyledi. Varol, şunları söyledi:

"Dünya çapında rekabet etmek için ileri teknoloji ve kaliteli üretim makine ve ekipmanların kullanılmasına ağırlık vermek zorundayız. Bu nedenle yeni teknolojilerin üreticiyle buluşturulması adına, sahadaki artı ve eksileri görmek adına bu fuar çok önemli. Rekabetçi piyasada ayakta kalmak için rekabetçi olmak ve bunun için de gerekli donanıma sahip olmak zorundayız."

"Üretimden yanayız"

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Kahraman, 235 bin hektar işlenen tarım alanına sahip Uşak'ta 575 bin küçük ve büyükbaş hayvan varlığı olduğunu belirterek hedeflerinin kaliteli üretim olduğunu söyledi. Bunu sağlamak için teknolojiyi üreten ile kullananları fuarda buluşturmak istediklerini söyleyen Kahraman, "Yarınlarda daha büyük ve daha güçlü Türkiye inşa edebilmek için mutlaka üretmek ve çalışmak zorundayız. Bunun için biz üretimden yanayız ve üreticimizin yanındayız. Bu fuara emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi. Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık da fuarın geleneksel hale getirilmesi için çalıştıklarını belirtti.

Uşak tarhanası ikram edildi

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay ile Alim Tunç ise üretim kapasitesinin artması için üreticinin desteklenmesi adına her türlü hassasiyetin gösterildiğini söyledi. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım da çiftçinin ana gideri mazotun ÖTV'siz ve KDV'siz alınması için çalıştıklarını belirtti. Açılışta Uşak Belediyesi Mehter Takımı tarafından seslendirilen marşlar, fuarda büyük bir coşku yaşanmasına neden oldu. Ziyaretçilere Uşak tarhanası da ikram edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber