Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...
Güncel 25 Mart 2015 - 17:53 Yorum: 0

Uşak'taki cinayet davası

Eşini bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapse mahkum edilen ancak Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yargılanan sanığa ikinci kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı- Öldürülen kadının babası Mehmet Yılmaz: "Sanık, satın aldığım takım e

Uşak'taki cinayet davası

UŞAK (AA) - Uşak'ta üç yıl önce eşini bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezası verilen sanığa, Yargıtay'ın bozma kararı sonrası yeniden yargılandığı davada tekrar müebbet hapis cezası verildi.  

Üç yıl önce eve alkollü olarak gelen eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Hatice Karaca'nın ailesinin, Uşak 1. Ağı Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonucunda sanık Mustafa Karaca hakkında verilen müebbet hapis cezasını az bularak kararı temyiz etmesi ve Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin bu yönde aldığı bozma kararı doğrultusunda yeniden görülmeye başlanılan  davada karar duruşması yapıldı. 

Duruşmaya, tutuklu sanık Karaca ile öldürülen Hatice Karaca'nın babası Mehmet Yılmaz, annesi Hasibe Yılmaz, kardeşi Ayşe Uçar, davaya müdahil olan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri ve tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, duruşmada taraflara son sözlerini sordu.

Sanık, olayı bir anlık cinnet halinde gerçekleştiğini savunarak pişman olduğunu söyledi. 

Hatice Karaca'nın babası Mehmet Yılmaz, söz alarak sanığın "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezası ile cezalandırılmasını, iyi hal indirimi uygulanmamasını istediklerini belirtti.

Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından mahkeme heyeti, sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi. 

Duruşmanın ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri kent meydanında basın açıklaması yaptı ve cezayı az buldu. 

İyi hal indirimini kabul etmediğini belirten baba Mehmet Yılmaz ise "Öncelikle kızımın ismi Hatice Karaca değil Hatice Yılmaz. Ben kızımın o caninin soy ismiyle anılmasını kabul etmiyorum. Sanık benim satın aldığım takım elbiseyi giyerek duruşmaya geliyor ve mahkeme heyetine şirin gözükerek cezasını hafifletmeye çalışıyor. Sanığa iyi hal indirimi uygulanmasını kabul edemiyorum. Mustafa Karaca kızımı isteyerek ve planlayarak öldürdü, ağırlaştırılmış müebbet istiyoruz karara itiraz edeceğim" diye konuştu.

Uşak'ta, 5 Şubat 2012 tarihinde eve alkollü olarak gelen Mustafa Karaca, "akraba ziyaretine gitme" konusunda tartıştığı eşi Hatice K'yi bıçaklayarak öldürmüştü.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber