Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 30 Mart 2015 - 19:48 Yorum: 0

Uşak'taki yağış

Hafta sonu etkili olan yağış nedeniyle, 2 bin dekar tarım arazisinde hasar oluştu

Uşak'taki yağış

UŞAK (AA) - Uşak'ta hafta sonu etkili olan yağış nedeniyle, 2 bin dekar tarım arazisinde hasar oluştu 

Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, cuma ve cumartesi günleri il genelinde etkili olan yağış dolayısıyla il genelinde toplam 2 bin dekar ekili tarım arazisinde kısmi hasar meydana geldi. 

Ekipler hasar tespit çalışmalarını sürdürürken, bin 400 dekarlık tarım arazisinde oluşan hasarın yüzde 10-20 civarında olduğu öğrenildi. 

Özellikle merkeze bağlı Muharremşah, Kalfa, Yavı, Hocalar ve Ovademirler köyleri ile Çanlı mevkilerinde yaklaşık 600 dekar ekili tarım arazisinin tamamen sular altında kaldığı belirtildi. 

Yetkililer, suların çekilmesiyle oluşan hasarın daha net ortaya çıkacağını bildirirken, su baskınına maruz kalan alanlarda ekim zamanı müsait olduğunda nohut ekimi yapılabileceği ve ürün kaybı yaşanmadan sezonun tamamlanabileceğini kaydetti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber