Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Mayıs 2016 - 09:38 Yorum: 0

Üsküdar’da Hayrettin Karaman’a Saygı Gecesi

Üsküdar Belediyesi tarafından Prof. Dr. Hayrettin Karaman için düzenlenen saygı gecesinde Karaman'ın hayatını konu alan "İlme Adanmış Bir Ömür" adlı...

Üsküdar’da Hayrettin Karaman’a Saygı Gecesi

Üsküdar Belediyesi tarafından Prof. Dr. Hayrettin Karaman için düzenlenen saygı gecesinde Karaman'ın hayatını konu alan "İlme Adanmış Bir Ömür" adlı belgeselin gösterimi gerçekleştirildi.

Üsküdar'da İslam Hukuku Profesörü Hayrettin Karaman için saygı gecesi düzenlendi. Gecede Karaman'ın hayat hikayesinin anlatıldığı belgesel gösterildi. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'de gerçekleştirilen gala gecesinde Prof. Dr. Hayrettin Karaman'ın hayatını konu alan belgesel gösterildi. "İlme Adanmış Bir Ömür" adlı belgeselin galasına Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Prof. Dr. Hayrettin Karaman ile çok sayıda konuk katıldı.

"İSTİKBALİMİZE TAVSİYESİ OLAN BİR İLİM BİR İRFAN ADAMIDIR"

Galada konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Muhterem hocamız bu zorlu, sıkıntılı bugünü düne göre daha güzel süreçlerin hem mağduru hem şahidi hem müşahidi hem de inşasıdır. Hemen her safhasında tarihe tanıklığı zamanımıza sözü, istikbalimize tavsiyesi olan bir ilim bir irfan adamıdır. Önce öğrenci ve daha sonra hoca olarak sıkıntılı ve o zor dönemleri yaşamıştır" dedi.

Günümüzde güzel çalışmalara rehber etmiş yol göstermeye çalıştığını belirten Türkmen, "Burada Hayrettin Hocamızın ilmini ve hizmetlerini takdir edecek durumda değilim. Doğrusu böyle bir cüretkârlıkta bulunmak istemem. Muhterem hocamız her alanda kaynak eser kıtlığı yaşanan bir dönemde imam hatip liseleri için yazdığı kitaplarından başlayarak birçok eser vermiş. Sadece İslam Hukuku alanıyla sınırlı olmayarak düşünce ve eğitim hayatımıza unutulmaz katkılarda bulunmuş büyük bir değerimizdir. Yetiştirdiği öğrencileriyle onlarca eserleriyle sayıya gelemeyecek kadar yoğun konferanslarıyla sohbetleriyle dergi ve gazete yazılarıyla öncülük yaptığı kurumlarıyla ansiklopedilerle bir döneme damgasını vurmuş bir neslin yetişmesine bir neslin inşasına önemli katkılarda bulunmuş muhterem bir büyüğümüzdür" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber