Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 09 Eylül 2016 - 14:58 Yorum: 0

Üsküp’te sünnet şöleni

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Üsküp'te bu yıl 11'incisi düzenlenen sünnet şöleninde 400 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.

Üsküp’te sünnet şöleni

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Üsküp'te bu yıl 11'incisi düzenlenen sünnet şöleninde 400 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yaşayan Türk, Arnavut ve Makedon uyruklu 400 Müslüman çocuk, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Üsküp Çayır Belediyesi ve El Hilal Yardımlaşma Teşkilatı tarafından düzenlenen törenle erkekliğe ilk adımı attı. Bu yıl 11'incisi gerçekleşen sünnet şöleni, Üsküp Kurşunlu Han'da yapıldı. Törene Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, El Hilal Yardımlaşma Teşkilatı Başkanı ve Makedonya Kültür Bakanlığı Müsteşarı Behicüddin Şehabi, Çayır Belediye Başkanı İzzet Meciti ile sünnet çocuklarının aileleri katıldı.

Kur'an-ı kerim tilaveti ve ilahilerle başlayan programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, sünnet şölenlerinin bir gelenek olduğunu kaydederken, bu geleneğin devam ettirmekten mutlu olduklarını söyledi. Karlık, "Kardeşliğimiz gelişsin, akrabalık bağlarımız daha güçlensin diye Balkanlarda programlar düzenliyoruz. 11 yıldır burada yaptığımız sünnet etkinliğinin yanı sıra kültürel etkinliklerimiz de var. Buradaki tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkıyoruz" diye konuştu.

Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, iki dost ülkenin hem sevinç hem de üzüntülerini paylaştığını söyledi.

Sünnet çocuklarına çeşitli hediyeler verildi ve 2 bin kişiye yemek ikram edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber