Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Yerel 07 Mart 2015 - 12:08 Yorum: 0

Üsküp'teki Paşa Yiğit Bey Türbesi yakında açılıyor

Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Karlık:

Üsküp'teki Paşa Yiğit Bey Türbesi yakında açılıyor

BURSA (AA) - EMİN AVUNDUKLUOĞLU - Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Balkanlar'daki restorasyon faaliyetlerine ilişkin, "Üsküp'ü fetheden Paşa Yiğit Bey'in mezarına tuvalet yapmışlar. 6 milyon lira harcadık oraya ve altı tane binayı kamulaştırdık. Şimdi inşaat devam ediyor ki üç ay sonra türbenin açılışını inşallah yapacağız" dedi.

Karlık, Almanya'nın başkenti Berlin'de bu yıl 49'uncusu düzenlenen UIuslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı'nda AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Balkanlar'da devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Karlık, Osmanlı'ya başkentlik de yapmış Bursa'da bin yıllık binaların bulunduğunu ve bunların Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildiğini hatırlattı.

Karlık, "Ecdat yadigarı binaları gün yüzüne çıkardık, bu binaların restorasyonlarında kullanılan malzeme ve ustalık noktasında çok tecrübeler kazandık. Bu konuda da herkese yardımcı oluyoruz. Restorasyon işlerini kendi uzmanlarımız yapıyor" diye konuştu.

Türkiye ve Balkanlar arasında köprü olduklarını ve Balkanlar'da şu ana kadar aralarında hanlar, hamamlar, camiler ve ecdat yadigarı türbelerin de bulunduğu 45 tarihi eseri restore ettiklerini belirten Karlık, "Üsküp'ü fetheden Paşa Yiğit Bey'in mezarına tuvalet yapmışlar. 6 milyon lira harcadık oraya ve altı tane binayı kamulaştırdık. Şimdi inşaat devam ediyor. İki üç ay sonra türbenin açılışını inşallah yapacağız" ifadesini kullandı.

Karlık, Bursa'nın birçok bölgesinin artık UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdiğini hatırlatarak, "Dünyanın birçok ülkesinden Bursa'yı heyetler ziyarete geliyor. 'Siz bu başarıyı bu kadar kısa sürede nasıl elde ettiniz?' diye soruyorlar ve bizi örnek alıyorlar. Onları şehrimizin gelişim başarısı noktasında bilgilendiriyoruz ve yardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu.

- "Bursa'nın UNESCO listesinde girmesi avantaj"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Karlık, Berlin'deki turizm fuarı hakkında konuşurken de Bursa'nın termal turizmini, sağlık turizmini, kayak turizmini ve kültür turizmini dünyanın dört bir tarafından ITB Fuarı'na  ziyarete gelenlere tanıttıklarını dile getirdi. Karlık, şöyle devam etti:

"Bursa bildiğiniz gibi UNESCO dünya listesine girdi. Bu da bizim için büyük bir avantaj. Hem Bursa'nın tanınması açısından hem ülkemiz açısından çok büyük bir fayda sağladığını burada gördük. Uluslararası fuar ziyaretçilerine burada bunları anlatıyoruz, bilmiyorlar, şaşırıyorlar. Fuar bizim için çok verimli ve faydalı geçiyor. Bursamızı çok daha iyi tanıtma fırsatı bulduk."

Karlık, Bursa'nın turizminin gelişmesi için öncelikle kış turizmine yatırım yaptıklarını ve Uludağ'a çıkan teleferiği uzattıkları bilgisini vererek, "Teleferiğimiz şu an dünyanın en uzun teleferik hattı. İnşallah bunu şehrin merkezine de uzatacağız. Şehir içi ulaşımda da bunu kullanacağız" dedi.

Yeni teleferik vagonlarının ve sistemlerinin yüzde yüz Bursa üretimi olduğunu ve bunun "Bursa için ayrı bir kazanç" olduğunu ifade eden Karlık, "Artık yabancı firmalara ihtiyacımız yok. Onlardan daha güzelini, daha kalitelisini Bursa sanayimizde yapıyoruz. Bu konuda da hem Bursamıza, memleketimize ekonomik manada da büyük faydalar kazandırdığımıza inanıyoruz" dedi.

- ITB Fuarı'nda geleneksel görüntüler sergileniyor

Bu yıl 49'uncusu düzenlenen UIuslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı'nda ülkeler stantlarında geleneksel sanatlarını sergilerken, mutfaklarına ait yöresel ürünleri de ziyaretçilerin beğenilerine sunuyor.

ITB Fuarı'na Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 186 ülkeden 10 bin 96 şirket katılıyor. Türkiye, 3 bin metrekareyle fuarın en büyük alanda tanıtılan ülkesi oldu. 

Türkiye standında Türk Hava Yolları’nın yanı sıra oteller, seyahat acenteleri, iller, birlikler, dernekler, kalkınma ajansları ve diğer katılımcılar yer alıyor. Stantta ülkenin farklı bölgeleri ve turizm olanakları sergileniyor.

Türkiye standında 2016 yılında Antalya’da düzenlenecek Expo Uluslararası Botanik Sergisi’ni tanıtmak amacıyla Türkiye’den 83 ağaç ve 3 bin 185 çiçek, her destinasyon için de ayrı tasarlanmış adacıklar yer alıyor.

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla bir anma köşesinin ayrıldığı alanda Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Dünyanın En Büyük Müzesi Türkiye" projesi kapsamında fotoğraf sergisi açtı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber