Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Eylül 2016 - 14:23 Yorum: 0

Usluer’den şehitler derneği ve Kılınç ailesine ziyaret

CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği'ni ve Van'da şehit düşen Ali Doğukan...

Usluer’den şehitler derneği ve Kılınç ailesine ziyaret

CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği'ni ve Van'da şehit düşen Ali Doğukan Kılınç'ın ailesini ziyaret etti.

Usluer, ülkenin yangın yerine döndüğünü ve son bir haftada kırk üç şehit haberi almanın verdiği derin üzüntüyle şehit ailelerinin ve gazilerimizin her zaman destekçisi olan Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği'ni istediğini söyledi. Dernek Başkanı Hacı Şahin, ikinci başkan Duman Demirel, ve şehit anne ve babalarının karşıladığı Usluer, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. "Bu acı haberleri almak hepimizi derin üzüntüye sevk ediyor. Toplum olarak bu acılara artık dayanamıyoruz. Bir an önce huzur ortamının sağlanmasını istiyoruz ve bunun için elimizden geleni yapmaya hazırız. Yeter ki hükümet samimi bir adım atsın. Aileler acı içinde ateş düştüğü yeri yakıyor, Bu ülkenin çektiği acılar yetti!" diyen Usluer, şehit ailelerine sabır diledi.

26 yıl önce evladı şehit olan Bekir Alp, gözyaşları içinde, "Hocam ateş yıllar içinde kor oluyor, üstünü kül kaplıyor, böyle şehit haberli aldıkça da rüzgar esip o külü savuruyor ve o ateş ilk anki gibi yanmaya devam ediyor" şeklinde duygularını paylaştı. Alp'in sözleri Hem Usluer'i hem de diğer konukları derinden etkiledi. Başkan Hacı Şahin de bu acıların artık son bulmasını temenni ettiklerini belirterek birlik ve beraberlik ihtiyacını hatırlattı.

"ALİ DOĞUKAN'IN İSMİ YAŞASIN"

Ardından şehit Ali Doğukan Kılınç'ın evine taziyeye giden Usluer, Ali'nin kız kardeşi Cansu'yu okutmak ve annesi Şenay Hanım'a ev almak için subay olduğunu, tek hayalinin bu olduğunu öğrenince duyduğu üzüntünün ikiye katlandığını belirtti. Usluer, "1993 doğumlu gencecik delikanlı iş bulamadığı için subay olmuş ve orada şehit düşmüş, bu bizim ayıbımız. Gencecik çocuklarımız işsiz, çaresiz kalıp terörün kol gezdiği yerlere gidip canını siper ediyor. Oysa ne güzel hayalleri varmış Ali'mizin. Bu acı tarifsiz. Allah sizlere sabır versin" dedi.

Gündoğdu Mahallesi Muhtarı İbrahim Akdağ'ın çevre yolundaki köprüye Ali Doğukan Kılınç isminin verilmesi fikrini de desteklediğini belirten Usluer, "Çocuğumuzun ismi yaşasın, gerekli merciler de seve seve yapacaklardır diye düşünüyorum" dedi.

Usluer’den şehitler derneği ve Kılınç ailesine ziyaret

Usluer’den şehitler derneği ve Kılınç ailesine ziyaret

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber