Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 29 Haziran 2016 - 13:38 Yorum: 0

Usta: "Disiplinsizliğe Sıfır Tolerans"

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, gelecek sezon dinamik, kendine güvenen, sağlıklı bir şekilde Trabzonspor'un değerlerini taşıyabilen ve ayakları...

Usta: 'Disiplinsizliğe Sıfır Tolerans'

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, gelecek sezon dinamik, kendine güvenen, sağlıklı bir şekilde Trabzonspor'un değerlerini taşıyabilen ve ayakları yere sağlam basan iyi bir iskelet kadro oluşturmak istediklerini belirterek, disiplinsizliğe sıfır tolerans göstereceklerini söyledi.

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, gelecek sezon takım yapısıyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Disiplinden, prim sistemine ve ekonomiye kadar önemli tespitlerde bulundu.

"KULÜBÜ YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, bordo-mavili kulübü yeniden ayağa kaldıracaklarını belirterek, "Hiç kimsenin şüphesi ve kuşkusu olmasın kulübümüzü yeniden ayağa kaldıracağız. Bizim şehrin bürokrasisine, derneklerine ve sivil toplum kuruluşlarını ihtiyacımız var. Herkese ihtiyacımız var. Birlikteliği sağlamakta bizim artık olmazsa olmazımızdır. Bunu mutlaka başaracağız. Geçmişte büyük işlere imza atan bu büyük kulüp ağır bir şekilde bunu omuzlarımıza yüklemiş durumda. Hiç birimizin Trabzonspor'dan daha ön plana çıkması önemli değildir. Hiç birimizin başarısı Trabzonspor'un başarısından daha önemli değildir. Hiç birimizin beklentileri milyonların beklentisinden olan Trabzonspor'un başarısından daha önemli değildir. Yeni stadyumumuzda yeni Trabzonspor ile geleceğe inşa etmek üzere yeni bir yolculuğa çıkıyoruz" dedi.

"ÜCRET ADALETSİZLİĞİNİ MİNİMUMA İNDİRECEĞİZ"

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, başarılı olan kulüplerin ödemeleri zamanında yaptığını belirterek, "Bu çok önemli. Biz geçen sene göreve geldiğimizde bunu başaralım derken kulübün ağır borçlarından dolayı arar ara bu sürecin patlamasının nasıl sorunları ortaya çıkardığının bire bir şehidi olduk. Ağır travma bunlar. Ücret adaletsizliğini takım içerisinde minimuma indirmeye çalışıyoruz. Zamanında ödemenin başarının en önemli anahtarlarından biri olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

"DİSİPLİNSİZLİĞE SIFIR TOLERANS"

Usta, dinamik, kendine güveni olan sağlıklı bir iskelet kadro kurmak istediklerini belirterek, "Bunun üzerine de gelecek sene çıtayı ciddi ciddi biraz yükseltmek istiyoruz. Bu sene kulübümüzün çok ciddi oranda disipline ihtiyacı var. Sisteminiz iyi değilse disiplininiz yoksa ve içeride çeşitli aksaklıklar varsa bunları görmeyip halı altına süpürüyorsanız bedelini ödemeye razı olacaksınız. Aslında bütün bunların hepsi yaşandı. Bu sene çok disiplinli, kuralları çok keskin olan, disiplin talimatı olması gerekiyor. Trabzonspor olarak disiplin talimatını değiştiriyoruz. Disiplinsizliğe sıfır tolerans, disiplinsizliğe en ağır yaptırımı olan yeni bir talimat hazırlıyoruz. Onu da yakında tüm futbolcularımızla paylaşacağız. Çünkü geçen sene bizim disiplin talimatına baktığımızda şunu görüyoruz. Bir oyuncu kamp dönemine çağırdığınız halde gelmedi. Kamp dönemine gelmeyen bir oyuncu kampı kaçırır. Tebliği yapmamız gereken konularda bile oyuncuya ulaşamıyorsunuz. Sözleşmesi 1 milyon 500 bin Euro, cezası 15 bin Euro ve sezon gitti. Kulübün her tarafını sıfırdan yeniden dizayn etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

"DOĞRU İSİMLERLE DOĞRU BİR TAKIM KURMANIN PEŞİNDEYİZ"

Ekonomik anlamda sürdürülebilir bir kulüp olmaları gerektiğini belirten Usta, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha çok yolumuz var. Çeşitli sponsorluklarımız var. Bu konuda çok önemli yol aldık. Kulübümüze biraz olsun nefes aldıracak bir yere doğru geliyoruz. Fakat bu süreç o kısa dönemde toparlanacak bir süreç değil. Futbol takımının yıllık bütçesi ne kadarsa bunu hiç bir şekilde aksatmadan düzgün bir şekilde ödemeyi birinci prensip olarak görüyoruz. Sıkıntılarımız olacak ama futbol takımına yansayan tarafta mümkün olduğu kadar çok tedbirli olmaya çalışacağız. Geri kalan alanlarda yine sıkıntılarımız olacak. Hiç kimsenin aklına şu gelmesin, bir yıldızlar topluluğu kuruluyor diye hayır biz doğru isimlerle doğru bir takım kurmanın peşindeyiz. Doğru bir takım kurarak bu sene farklı Trabzonspor olacağını ve hepimize burada bir ışık var diyebileceğimiz bir takım oluşturmanın peşindeyiz. Bu sene temel amacımız budur."

"PRİM SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRİYORUZ"

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, Teknik Direktör Ersun Yanal ile prim sistemini konuştuklarını ve değiştirmeye karar verdiklerini ifade ederek, "Oyuncuların sabit sözleşmeleri var. Kazandığımız maçlarda prim vermeyi doğru bulduk. Berberlikte kazandığımızın yarısı kadar. Primlerin yarısı kazanılan veya berabere bitirilen maçlardan sonra elde edilen hak edilen primin yarısını ödüyoruz. Yarısını ise sene sonuna bırakıyoruz çünkü sene sonunda da takıma bir hedef koyuyoruz. Prim önemli bir unsurdur ve motife edicidir ama hedefe yönelik verilir. Kaybediyorsun oyuncuya para veriyorsun maç başı diye ama artık böyle bir şey yok. Bunu kaldırdık. Kazanç başarıya yönelik olmak zorundadır. Türkiye'de var olan kontrat sisteminin yanlış olduğunu bildiğimizden dolayı bu sene böyle bir sisteme geçtik. Avrupa Kupasındaki prim tartışmasıyla ilgili yöneltilen sorulara da cevap vermiş oldum. Arda'yı biz yuhladık. Ama İspanyollar alkışladı. Biz Arda'yı yuhlamakla Türkiye'deki futbol sorunlarının çözüleceğinimi düşünüyoruz. Türkiye'de futbolun içinde bulunduğu sistem çökmüştür. Ekonomisi de çökmüştür. Sistemide çökmüştür" açıklamasını yaptı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber