Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Kasım 2019 - 21:48 Yorum: 0

Usta tiyatrocu Yıldız Kenter, hayatını Kaybetti

Aydın Çineli olan sanatçı Şükran Güngör'ün eşi ve Türk tiyatrosunun 91 yaşındaki usta ismi Yıldız Kenter, tedavi gördüğü hastanede hayatını...

Usta tiyatrocu Yıldız Kenter, hayatını Kaybetti

Aydın Çineli olan sanatçı Şükran Güngör'ün eşi ve Türk tiyatrosunun 91 yaşındaki usta ismi Yıldız Kenter, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Haberi alan ünlüler de hastaneye akın ederken Aydınlı Şükran Güngör'ün eşi olan Yıldız Kenter'in ölümü kentte de ilk haber oldu.

"Yıldız Kenter Kimdir?"

11 Ekim 1928 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Yıldız Kenter 11 yıl Ankara Devlet Tiyatrosunda çalıştı. 1959'da Devlet Tiyatrosu'ndan ayrıldı. Muhsin Ertuğrul ile bir yıl çalıştı. Kardeşi Müşfik Kenter ve eşi Şükran Güngör ile Kent Oyuncuları Topluluğunu kurdu. 1968'de İstanbul'da Kenter Tiyatrosunun binasının inşaatını tamamladı. Sinema oyuncusu olarak üç kez "Altın Portakal" ödülüne layık görülen Yıldız Kenter, 100'ün üstünde oyun oynadı.

Usta tiyatrocu Yıldız Kenter, hayatını Kaybetti

Usta tiyatrocu Yıldız Kenter, hayatını Kaybetti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber