Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 28 Eylül 2022 - 23:43 Yorum: 0

Usta yazar Turgut Özakman vefatının 9. yılında anıldı

Türk edebiyatının usta isimlerinden yazar Turgut Özakman, ölümünün 9. yılında çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen programda anıldı.

Usta yazar Turgut Özakman vefatının 9. yılında anıldı

Türk edebiyatının usta isimlerinden yazar Turgut Özakman, ölümünün 9. yılında çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen programda anıldı.

Türk edebiyatının usta isimlerinden yazar Turgut Özakman, vefatının 9. yılında aralarında Eğitim Dostları Vakfı, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen programda anıldı. Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Eğitim Dostları Vakfı Başkanı Özgün Ökmen, eserlerinde Türk milletinin emperyalist işgalcilere karşı verdiği özgürlük mücadelesini anlatan Özakman'ın gelecek kuşaklara çok önemli bir miras bıraktığını ifade etti.

Turgut Özakman'ın çok büyük bir yazar olduğunu belirten Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, "Turgut Özakman, adeta ulusal bağımsızlık savaşımızı safha safha yaşayarak yazmış. Bu inanılmaz bir edebi güç. Kendisini rahmetle yad ederken bize bıraktığı eserlerin hepsi için ona ömrümüz boyunca ödeyemeyeceğimiz kadar borçlandığımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İnönü Vakfı Başkanı Özden İnönü Toker ise, "Bugün "Ne mutlu Türk'üm diyene" diyebilmemizi sağlayan Kurtuluş Savaşı'nın kahramanları da sizin gibi çılgın gençlerdi. Sizler onların varislerisiniz. Bu sorumluluk ve bilinçle hareket etmenizi istiyorum" şeklinde konuştu.

Programda Turgut Özakman'ın eşi Ayla Özakman'a plaket takdim edilirken müzisyen Pınar Ayhan'ın sunumuyla "Şu Çılgın Türk" adlı müzikal beğeniye sunuldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber