Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 12 Mayıs 2016 - 17:48 Yorum: 0

Usta Yazarlar, Genç Yazarlarla Eyüp’te Buluşuyor

Eyüp Belediyesi tarafından usta yazarlarla genç yazarları buluşturmak için hazırlanan 2'nci Haliç Genç Edebiyat Günleri başladı.

Usta Yazarlar, Genç Yazarlarla Eyüp’te Buluşuyor

Eyüp Belediyesi tarafından usta yazarlarla genç yazarları buluşturmak için hazırlanan 2'nci Haliç Genç Edebiyat Günleri başladı.

Eyüp Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Haliç Genç Edebiyat Günleri, Caferpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle başladı. Özgün bir edebiyat festivali niteliği taşıyan Genç Edebiyat Günleri kapsamında genç yazarlar usta yazarlarla bir araya gelerek, onların tecrübelerinden yararlanacak. Etkinlik süresi içerisinde Türk Edebiyatı'nın genç yüzleri, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle farklı okullarda hazırlanan atölyelerde öğrencilerle bir araya gelerek bilgilerini aktaracak.

"HALİÇ GENÇ EDEBİYAT GÜNLERİ'NİN SONUÇLARI DERİN VE KALICI OLACAK"

2'nci Haliç Edebiyat Günleri genç yazarların ve vatandaşların yoğun katılımıyla Caferpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde başladı. Açılış töreninde yaptığı konuşmada etkinliğin genç yazarlar için önemli olduğuna değinen Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer, "Geçtiğimiz 10 gün içerisinde bu alanda edebiyat atölyeleri düzenlendi. Genç yazarlarımız bu alanda söyleşi, hikaye ve yazarlık gibi çalışmalara katıldılar. Bu etkinlik önemli bir yere sahip, çünkü, öğleden önce genç yazarlarımızı usta yazarlarımızla buluşurken, öğleden sonra ise Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan okullarda ise öğrencilerle bir araya gelecekler. Çok değerli bulduğum bu programın sonuçları çok güzel olacak ve etkisi derin ve kalıcı olacak. Şöyle düşünüyorum, bu atölyeye ve Haliç Genç Edebiyat Günleri'ne katılmayan arkadaşlarımız bana göre hayıflanacaklar" dedi.

"USTA YAZARLARLA BULUŞMA İMKANI BULAN GENÇ YAZARLARI KISKANIYORUM"

12-18 Mayıs tarihleri arasında "Ustadan Çırağa Edebiyat" sloganıyla her gün farklı mekanlarda gerçekleştirilecek olan 2'nci Haliç Edebiyat Günleri'nin açılışına onur konuğu olarak usta yazar Beşir Ayvazoğlu katıldı. Ayvazoğlu, edebiyat alanında başarılı olmanın yolunu maddeler halinde genç yazarlara anlattı. Törende genç yazarlara yol gösterici bir şekilde konuşma yapan Ayvazoğlu, "Tecrübeli yazarlarla genç yazarları buluşturmak kimin fikri ise önemli bir çalışma olmuş. Çünkü, tecrübeli yazarlar da bir zamanlar genç yazar oldular. Kendi genç yazarlık halimi düşünüyorum da yazar olmak, şair olmak için gösterdiğim gayretin hiçbir karşılık bulmadığı yıllarda bizim için önemliydi. Bugün tecrübeli yazarlarla buluşma, görüşme gibi imkanı bulan genç yazarları düşünerek onlara imreniyorum. Hatta biraz da onları kıskanıyorum. Biz eskiden değil bir yazarla görüşmek onların fotoğrafını bile göremezdik" diye konuştu.

Açılışı yapılan 2'nci Haliç Genç Edebiyat Günleri 18 Mayıs Çarşamba günü Eyüp Anadolu Lisesi'nde genç yazarların öğrencilerle buluştuğu atölye çalışmasıyla sona erecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber