Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
13:59 Agora Fintech Fuarı, global finans ve teknoloji temsilcilerini İstanbul’da...13:59 Lastiği patlayan araç takla atıp şarampole devrildi: 1 ölü, biri bebek 2 ki...13:59 Isparta’da otomobil takla attı: 1 ölü, 4 yaralı13:57 Şehitler Abidesi’nde SOLOTÜRK gösterisi nefesleri kesti13:55 Kanala düşen tosunu itfaiye kurtardı13:55 Muğlaspor başkanı Kıyanç” Şampiyonluğa giderken şehri harekete geçirmeliyiz...13:55 Marmaris’te açıkta demirleyen gezi teknesi battı13:54 Turizmde Sivas hızına hız katacak13:52 YÖK Başkanı Özvar: "2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınını...13:50 Doğum gününde minibüsün altında kalarak hayatını kaybetti13:48 Karabük’te uyuşturucu operasyon: 2 gözaltı13:48 Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: “Uyku apnesi tanısı konan kişilerin ehli...13:47 Kazada ağır yaralanan genç 14 gün sonra hayatını kaybetti13:46 Akbank, geliştirdiği ‘büyük dil modeli’ ile müşterilerine hizmet verecek13:46 Tavandaki lambaları düzeltirken elektrik akımına kapılarak 4 metreden düştü...13:46 Başkan Köksal Üniversite öğrencileri ile buluştu13:46 Yargıtay Başkanlığı seçiminde 25. turda da sonuç çıkmadı13:45 Kahreden kaza kamerada: Baba öldü, 9 yaşındaki kızı ağır yaralı13:43 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda 177 kilometrelik Bodrum - Kuşada...13:43 Kardeşi ve işçisi silahlı saldırıda öldürülen adam: “Planlanmış, alçakça ya...
23 Nisan
Türkiye 04 Eylül 2018 - 14:48 Yorum: 0

Usta yönetmen Aram Gülyüz son yolculuğuna uğurlandı

Türk sinemasının usta ismi Aram Gülyüz, Şişli Ermeni Mezarlığı'nda düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Usta yönetmen Aram Gülyüz son yolculuğuna uğurlandı

Türk sinemasının usta ismi Aram Gülyüz, Şişli Ermeni Mezarlığı'nda düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Türk sinemasının usta isimlerinden Aram Gülyüz son yolculuğuna uğurlandı. 87 yaşında hayata gözlerini yuman Gülyüz'ü, sevenleri yalnız bırakmadı. Usta yönetmen, Şişli'de bulunan Ermeni Mezarlığı'nda düzenlenen törenle eşi Gülay Gülyüz'ün yanına defnedildi. Cenaze törenine Aram Gülyüz'ün kız kardeşi Rita Hisarlı ve oğlu Ferdi Gülyüz'ün yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun ile İstanbul İl Kültür Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz ve ünlü sanatçılar Nuri Alço, Gürgen Öz, Gürkan Uygun ve Volkan Severcan gibi pek çok isim katıldı.

"Yönetmenlerin en üstünde gelen bir yönetmendir "

Aram Gülyüz'ün ölümünün Türk sineması için büyük bir kayıp olduğunu belirten usta oyuncu Nuri Alço, "Gerçekten Türk sineması için en büyük kayıptır. Çünkü o kadar çok yönetmen yetiştirmiştir ki, yönetmenlerin en üstünde gelen bir yönetmendir. Binin üzerinde en fazla film çeken yönetmen. Çok güzel bir insandı. Yüreği güzel, kalbi güzel, saygılı, bu kadar kibar, bu kadar bağırmayan, sesi çıkmayan ve devamlı gülen bir yönetmen. En son Malatya Film Festivali'nde beraberdik. Orada söyleşilerine katıldım. Beraber söyleşiler yaptık. Çok büyük hizmetleri var. Bugün varsa Türk sineması onların sayesinde var. Hepimizin başı sağ olsun " diye konuştu.

Çoğu kez birlikte çalıştıklarını ve yüreği güzel bir insan olduğunu dile getiren Alço, "Birlikte oynadık. Film bittiği zaman evine davet ederdi. Yemekler yedirirdi. Hep beraber otururduk. Böyle kalbi, yüreği güzel bir insandı. Sert mizaçlı bir yönetmen değildi. Çok defalar çalıştık. Güzel bir insanı kaybettik" dedi.

1958'de kurduğu Metro Filmi ile sinema hayatına adım atan Aram Gülyüz yıllarca yapımcı, yönetmen ve senarist koltuğunda birçok başarıya imza attı. 90'lı yılların sevilen dizisi Yaseminceye kadar 200'e yakın dizi ve filmin yönetmenliğini üstlendi. Son olarak 2014 yılında Çılgın Kamp filminin yönetmenliğini yapan Gülyüz, geçirdiği kalp krizi nedeniyle 2 Eylül'de vefat etmişti.

Usta yönetmen Aram Gülyüz son yolculuğuna uğurlandı

Usta yönetmen Aram Gülyüz son yolculuğuna uğurlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber