Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:53 İstanbul’da sabah saatlerinde sağanak yağış etkili oldu06:47 Cemevlerinin Aydınlatma Giderlerinin Ödenmesine Dair Yönetmelik Resmi Gazet...06:11 Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçme Kararı Resmi Gazete’de06:10 Kurtuluş Savaşı’nda hizmetleri tespit edilen gazilerin mirasçılarına “İstik...05:56 Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de03:39 Aksaray’da nefes kesen polis-hırsız kovalamacası kamerada02:31 Direksiyon hakimiyeti kaybeden otomobil sürücüsü aydınlatma direğine çarptı...02:12 Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı02:01 Bursa’da 500 polisle ’huzur’ uygulaması: 14 kişi yakalandı01:55 Kırıkkale’de ambulans ile ticari taksi çarpıştı: 4 yaralı01:54 Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti01:36 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde kamyonet ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı01:26 Dörtyol’da 3 yıl 1 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:25 İskenderun’da kasten yaralama suçundan 1 kişi tutuklandı01:24 Dörtyol’da 23 yıl 9 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:23 Hatay’da 150 bin TL’lik çeşitli eşya çalan 2 şüpheli yakalandı01:22 Hatay’da hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı01:21 İskenderun’da çeşitli suçlardan aranan 9 şahıs yakalandı01:16 Ankara’da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu01:10 Feyyaz Uçar: “Teknik direktör arayışımızı 1-2 hafta içerisinde başlatacağız...
Ekonomi 06 Ağustos 2020 - 11:58 Yorum: 0

UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin:

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın açıkladığı ve geçtiğimiz...

UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin:

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın açıkladığı ve geçtiğimiz aya göre önemli bir artış gösteren ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Engin, dünyayı saran pandemi krizi döneminde devletin destekleri ve sanayicilerin dirayetli duruşları sayesinde Türkiye'nin bu zorlu süreçten güçlenerek çıkacağına olan inancını dile getirdi. Pandemi sürecinde yaşanan sıkıntılı döneme rağmen pandemi sonrası yeni serbestide Türkiye ekonomisinin itici gücü olan ihracat rakamlarındaki artışın sevindirici olduğunu belirten Başkan Engin, açıklanan rakamların herkesin arzuladığı yükseliş trendinin göstergesi olduğunu belirtti.

Engin, temmuz ayı ihracatının geçtiğimiz haziran ayına göre yüzde 11,5'lik artışla 15 milyar 12 milyon dolara yükseldiğini hatırlattı. Bursa'mızın ve ülkemizin ana üretim, ihracat kalemlerinden olan tekstilde bir önceki aya göre yüzde 18,5 ve hazır giyimdeki yüzde 33,5'lik artışı ülke ekonomisinde her dönem mihenk taşı konumunda olan sektör temsilcilerinin yaşanan zorlu döneme rağmen fedakar ve gayretli çalışmalarına bağlayarak yükseliş ivmesinin devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

Pınar Taşdelen Engin, aynı zamanda haziran ayındaki 82,6'da temmuzda 84,5'e ulaşan ihracatın ithalatı karşılama oranı ile de 2020 yılın bu anlamdaki en iyi oranlarına da ulaşıldığına vurgu yaptı. Yılın ikinci çeyreğindeki AB ekonomisinde yaşanan yüzde 11,9'luk ve ABD ekonomisinde yaşanan yüzde 32,9'luk küçülme göz önüne alındığında Türkiye'nin ihracat değerinin önemli ve anlamlı olduğunu vurguladığını belirten Engin, tüm dünyayı etkileyen pandemi sürecindeki olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin gücünü bir kez daha gösteren ihracattaki artışın ve dış ticaretteki olumlu performansın devamı için, ellerinden gelen katkıyı koymaya devam edeceklerini belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber