Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Ekim 2016 - 16:13 Yorum: 0

UTSO, KADİM projesi kapsamında Almanya’da

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nın (UTSO) koordinatörü olduğu "KADİM" projesi kapsamında proje paydaşlarının katılımıyla Almanya'ya çalışma ziyareti...

UTSO, KADİM projesi kapsamında Almanya’da

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nın (UTSO) koordinatörü olduğu "KADİM" projesi kapsamında proje paydaşlarının katılımıyla Almanya'ya çalışma ziyareti düzenlendi.

Çalışma ziyaretine, Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak'ın SGK İl Müdürleri, İŞKUR İl Müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odaları yetkilileri, Zafer Kalkınma Ajansı yetkilileri ve proje koçları katıldı. Almanya'nın Düsseldorf kentine düzenlenen ziyaret programı kapsamında katılımcılar, kayıt dışılıkla mücadele kapsamındaki kurum ve kuruluşların çalışmaları ve kayıt dışı istihdama bakışları ve bu konudaki çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Almanya'nın sosyal güvenlik sistemi ve uygulamaları hakkında incelemelerde bulunan katılımcılar, kayıt dışı istihdam konusunda Türkiye ile karşılaştırma yaparak, iyi uygulama örneklerini not ettiler. Proje sonunda hazırlanacak olan rapor içinde önemli veriler kaydeden katılımcılar, kurumların işleyişi ile ilgili de detaylı bilgiler elde etti.

Almanya'daki programda açılış konuşması yapan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir "Dünya'da kayıt dışılık ile ilgili başarılı çalışmalara imza atan ülkeleri yakından takip etmeli, iş kültürü ve sosyal yapımızla uyumlu hale getirerek uygulamaya almalıyız. Bu nedenle, kayıt dışılık ile mücadelede kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi ve sosyal diyalog mekanizmalarının daha etkin kullanılması büyük önem taşımaktadır. Bu sadece, sınır içinde değil sınırlar arası platformda gerçekleştirilmelidir. Ancak bu sayede birbirimizden fayda elde edebilir ve başarılı çalışmalara imza atabiliriz. İki ülke arasında sağlanacak paylaşımlardan notlarımızı alarak, iyi uygulamaları ve sistemdeki farklılıkları çıkarabileceğiz" dedi.

Projenin amacına ulaşması temennisinde bulunan Kandemir, katılımları için proje paydaşlarına ve ev sahipliği için Almanya'daki proje destekçilerine teşekkürlerini sundu.

UTSO, KADİM projesi kapsamında Almanya’da

UTSO, KADİM projesi kapsamında Almanya’da

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber