Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 24 Mart 2015 - 17:48 Yorum: 0

Üvey anneannesi tarafından öldürüldüğü iddiasıyla ilgili dava

17 yaşındaki Dilek Anbar'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan üvey anneannesi Nazmiye Yurtyapan'ın yargılamasına devam edildi

Üvey anneannesi tarafından öldürüldüğü iddiasıyla ilgili dava

ANTALYA (AA) - Manavgat ilçesinde, 17 yaşındaki Dilek Anbar'ın, kendisini evlat edinen kadının annesi tarafından öldürüldüğü iddiasıyla ilgili davanın üçüncü duruşması yapıldı.

Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Nazmiye Yurtyapan (84), avukatı Hicran Ceylan ve tanıklar katıldı.

Mahkemeye Sivas'tan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade veren sanığın komşusu tanık Şükran Ak, olay saatinde "Üstüme gelme demedim mi" diye bir ses duyduğunu, bu sesin çocuk sesi olmadığını söyledi. Bunun üzerine hakim, sanıktan aynı cümleyi söylemesini istedi. Yurtyapan'ın sözleri tekrarlaması üzerine Ak, duyduğu sesin bundan farklı olduğunu kaydetti.

Sanık Yurtyapan ise Dilek Anbar'ı kendisinin öldürdüğünü ifade etti. Avukat Ceylan da aynı olayla ilgili üvey anne Fatma Anbar'ın da tutuklandığını hatırlatarak, iki dosyanın birleştirilmesini, sanığın hem sağlık sorunları hem de kaçma şüphesi olmaması nedeniyle adli kontrolle serbest bırakılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, iki davanın dosyalarının birleştirilmesi konusunun değerlendirilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

- Maktulde psikolojik rahatsızlık iddiası

Avukat Ceylan, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilinin işlediği eylemi kabul ettiğini, nasıl gerçekleştiğini anlattığını belirtti.

Nazmiye Yurtyapan'ın, kendisine yapılan saldırıyı defetmeye yönelik bir eylemde bulunduğunu ve bunu, yargılamanın tüm aşamalarında dile getirdiğini anlatan Ceylan, şöyle konuştu:

"Ölen Dilek Anbar'ın, uzun süredir mevcut olan bipolar bozukluk derecesinde psikolojik rahatsızlığı vardır. Bu husus, hastane raporlarıyla sabittir. Maktulde olan bu rahatsızlık, duygularını uç noktalarda yaşamasına ve zaman zaman kontrol edilemeyecek tavırlar takınmasına sebep olmaktadır. Neticede müvekkile bıçakla saldırmaya kalkışmış, saldırı esnasında sarf ettiği sözler müvekkilimi korkutmuş ve kendini torununa karşı savunmak durumunda kalmıştır. Kastının öldürmeye yönelik olmadığı, müvekkilin aksi kanıtlanamayan anlatımlarından anlaşılmaktadır."

Aynı olayla ilgili müvekkilinin kızı Fatma Anbar'ın da tutuklandığını hatırlatan Ceylan, bu dosyanın gizli yürütüldüğünü, içeriğini henüz bilmediklerini vurguladı. Her iki dosyanın birleştirilmesi yönünde henüz bir karar verilemediğine değinen Ceylan, sonucun 14 Mayıs'ta yapılacak duruşmada belli olacağını söyledi.

- "Eşim katil gibi gösterildi"

Dilek Anbar'ın babası Hıdır Anbar da basında yer alan haberlere çok üzüldüğünü dile getirdi. Yargılamanın devam ettiğini, eşinin peşin hükümle "katil gibi gösterildiğini" savunan Anbar, "Eşim Fatma suçsuzdur. Biz kızımız için varımızı yoğumuzu harcadık. Zaten kızımızın rahatsızlıkları vardı. 1,5 yaşından bu yana bipolar bozukluk hastasıydı" dedi.

Kızının hastalığının ilerlememesi için ilaç tedavisi de aldırdıklarını bildiren Anbar, "Bir insan öldüreceği birine bunu neden yapsın? O bizim her şeyimizdi. Kayınvalidem zaten cinayetle ilgili her şeyi itiraf etmiş ve anlatmıştır. Yargılama sonucunda gerçek ortaya çıkacak ve adalet yerini bulacaktır" diye konuştu.

- Olayın geçmişi

Manavgat ilçesinde 14 Temmuz 2014'te, kendisini evlat edinen Hidayet-Fatma Anbar çiftinin büyüttüğü Dilek Anbar evde ölü bulunmuş, olayla ilgili üvey anneannesi Nazmiye Yurtyapan gözaltına alınmıştı. Yurtyapan, kendisine bıçak çektiğini iddia ettiği Dilek Anbar'ı eşarpla boğarak öldürdüğünü söylemişti. 

Manavgat Emniyet Müdürlüğünün yürüttüğü çalışma sonucunda ise anne Fatma Anbar da geçtiğimiz günlerde "Dilek Anbar'ı asıl öldüren kişi olduğu" iddiasıyla tutuklanmıştı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber