Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
19:00 Çorum Belediyesi, 1571 çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı18:59 Burdur’da kontrolden çıkan ticari araç takla attı: 1 kişi yaralandı18:58 Geri dönüşüm tesisinde yangın: Dumanlar iki ilçeden de görüldü18:52 Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katı...18:51 Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib: "Batı Şeria’da yerleşimciler tarafından uy...18:42 Hazırlık maçı: Sivasspor: 3 - Sivas Dört Eylül Futbol: 018:40 BM Viyana Ofisi’nde "Uluslararası Sıfır Atık Günü" programı18:40 Akkuyu NGS’de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı18:36 Adalet Bakanı Tunç: "Maalesef dünya böyle, adaletsiz bir dünya”18:25 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"18:24 İranlıların nevruz tatili beklentileri karşılamadı18:21 İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü18:20 CHP Genel Başkanı Özel Ortaca’da konuştu: "Limon üreticisini bu hale düşüre...18:19 MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın’dan CHP, DEM ve YRP değerlendirmesi18:16 Plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak18:12 Konya’da otomobil kaldırıma çarptı: 5 yaralı18:11 Bakan Yumaklı: "Bu memleketi çocuklarımız için dünyada bir numara yapmak üz...18:10 Adramut Doğa Gezginleri, Everest yolcusu18:08 Solingen’de Türklerin yaşadığı bina kundaklandı: 2’si çocuk 4 ölü, 9 yaralı18:04 "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" Kenya’nın başkenti Nairobi’de kutlan...
Sami Er
Eğitim 23 Kasım 2016 - 10:38 Yorum: 0

Uyanır uyanmaz ilk olarak telefonunuza bakıyorsanız dikkat

Komedyen, oyuncu, radyo ve televizyon programcısı Ceyhun Yılmaz, sosyal medyanın etkin kullanımı için Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya Kulübü tarafından...

Uyanır uyanmaz ilk olarak telefonunuza bakıyorsanız dikkat

Komedyen, oyuncu, radyo ve televizyon programcısı Ceyhun Yılmaz, sosyal medyanın etkin kullanımı için Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya Kulübü tarafından düzenlenen "Sosyal Medya Nasıl Kullanılmaz" konulu söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.

Fatih Belediyesinin katkılarıyla Sinema Anadolu'da düzenlenen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Ceyhun Yılmaz, "Sosyal Medya Nasıl Kullanılmaz" konusu adı altında sosyal medyanın yanlış kullanımından doğabilecek zararları ve etkili kullanma yöntemleri hakkında konuştu.

"Sabahları kalktığımızda ilk olarak telefona bakıyorsanız tehlike çanları çalıyor demektir"

Konuşmasına Cemal Süreya'dan, "Biliyorum Sana Giden Yollar Kapalı" adlı şiiri okuyarak başlayan Ceyhun Yılmaz, güzel konuşmanın insan hayatına sunduğu olumlu etkilerden bahsetti. İlk çağlardan beri insanların iletişime önem verdiğini söyleyen Yılmaz, eski zamanlardan kalma fotoğrafları izleyenlerle paylaştı. Yılmaz, "Sosyal medya, insan hayatının çok önemli bir bölümüne nüfuz ediyor ve her geçen gün sosyal medyada biraz daha fazla zaman geçiriyoruz. Gerekli işlerimizi çözmemiz dışında, interneti sadece sosyal medya için kullanıyorsak kendimizi kontrol etme zamanımız gelmiş demektir. Sabahları kalktığımızda ilk işimiz telefona bakmak oluyorsa herhangi bir yere gittiğimizde öncelikle şarj aletini istiyorsak ve her an wifi şifresi çekiyorsa canımız, tehlike çanları çalıyor demektir. Eğer bu durumlara açık bir bireyseniz, ülkemizde sosyal medyanın fazla kullanımıyla ilgili sağlık kuruluşlarından gerekli yardımı almalısınız ve bu yardımdan dolayı kendinizi kötü hissetmeyin."

"Daha düzeyli ve hoşgörülü olabiliriz"

Ceyhun Yılmaz ayrıca, insanların kendilerini tam olarak iyi hissetmediği durumlarda sosyal medyayı aktif olarak kullanmalarının doğru olmadığını vurguladı. Yılmaz sözlerine şu şekilde devam etti:

"Telefonu elimize aldığımızda aksi ve huysuz isek sakinleşecek bir zamanımızı beklemeliyiz çünkü o anda yaptığımız her şey bize olumsuz olarak geri dönecektir. Sosyal medyayı, bir nefret aracı olarak da kullanmamak gerek. Daha düzeyli ve hoşgörülü olabiliriz. Sinirlendiğimiz ve bizi mutlu etmeyen durumlara karşı tepkimizi ölçülü bir şekilde dile getirirsek geri dönüşlerin daha verimli olduğunu rahatlıkla görebiliriz. Güzel sözler çevremize farklı bir enerji katıyor."

Sosyal Medya Kulübü Başkanı Berkan Sekur ise konuşmasında, etkinliğin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, "Anadolu Üniversitesi olarak böyle bir eğitimi almamız gerektiğinin farkındaydık. Burada bulunan arkadaşlarımızın birçoğu sosyal medyayı kullanıyor. Doğru şekilde kullandıklarına eminim ama nasıl daha doğru şekilde kullanabilirler diye düşünüp böyle bir etkinlik düzenledik. Salonumuzu dolduran seyircilerimizin de etkinliğimizden memnun kalması bizim adımıza alınmış en büyük ödüldür. Kulüp olarak yıl içerisinde bu tarz etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Uyanır uyanmaz ilk olarak telefonunuza bakıyorsanız dikkat

Uyanır uyanmaz ilk olarak telefonunuza bakıyorsanız dikkat

Uyanır uyanmaz ilk olarak telefonunuza bakıyorsanız dikkat

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber