Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:55 Mersin’de 37 ekiple eş zamanlı asayiş uygulaması07:53 Zehir Tacirlerinin Oluşturduğu Yerel Suç Örgütlerine, Uyuşturucu Madde İmal...07:43 Yasa dışı bahis operasyonda 450 milyon TL para trafiği tespit edildi: 35 gö...06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı
Güncel 26 Eylül 2019 - 15:02 Yorum: 0

Üyelerden TSO Başkanına zor sorular!

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Eylül ayı Meclis toplantısına, yazılı soru önergesi damgasını vurdu.Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun katılmadığı meclis toplantısında bir grup meclis üyesi tarafından soru önergesi ...

Üyelerden TSO Başkanına zor sorular!

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Eylül ayı Meclis toplantısına, yazılı soru önergesi damgasını vurdu. 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun katılmadığı meclis toplantısında bir grup meclis üyesi tarafından soru önergesi hazırlandı. Yazılı olarak cevaplanması istenilen soru önergesinde,  
TSO Başkanı'nın canını sıkacak sorular arasında, bir internet sitesine verdiği mülakatta kullandığı, "OSB'lerde arsa rantını kaldırdık"  ifadesi gerekçe gösterilerek, " Ranttan kastı, yakınlarına, yönetim kurulu üyelerine arsa tahsis etmek ise, kendisi Yönetim Kurulu Üyesine  3. OSB'den arsa vermiş midir?" diye soruldu. 
Soru önergesinde muhattapın sadece TSO Başkanı olmadığı dikkatlerden kaçmadı. Soruyu yazılı veren meclis üyeleri, bu önergenin Meclis Başkanı ya da TSO başkan ve vekillerinin de cevaplamasını istedi. 
İşte O can alıcı sorular; 


MALATYA TİCARET SANAYİ ODASI MECLİS BAŞKANLIĞINA
SORU ÖNERGESİ:
Aşağıda yer alan sorularımızın Yönetim Kurulu Başkanı Meclis başkanı veya Yönetim Kurulu Başkan vekilleri tarafından cevaplandırılmasını arz ederiz.
1. Sayın Başkan bazı basın kuruluşlarına verdiği (www.malatyatime.com) demeçlerde, "OSB'lerde arsa rantını kaldırdık" diye bir ifade kullanmıştır. Bu ifade Geçmiş Vali, Belediye Başkanı ve yönetimleri de zan altında bırakan bir  ifadedir. Oradaki ranttan kastı nedir. Ranttan kastı, yakınlarına, yönetim kurulu üyelerine arsa tahsis etmek ise, kendisi Yönetim Kurulu Üyesine  3. OSB'den arsa vermiş midir.?
2. Özellikle son aylarda hediyelik kayısı alımlarında ciddi bir artış söz konusudur. Geçmiş dönemde çok fazla kayısı gönderiliyor diye eleştiren Sayın Başkan 1.5 yıl gibi kısa sürede geçmiş yönetimin 3 katı kadar kayısı göndermiştir. Sayın Başkan Bu kayısıları kime ne amaçla göndermektedir. Ankara'da Bakan yardımcıları ya da üst düzey bürokratlara göndermiş ise, bunlardan Malatya ile ilgili talepleri olmuş mudur? 
Bu ziyaretleri tek başına mı yoksa Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte mi gerçekleştirmektedir?
3.Seçimden sonra yapılan ilk meclis toplantısında Hesapları inceleme komisyonu kurulmuştur. Bu komisyonun imzalı raporu neden meclis toplantılarında okunmamaktadır. İlgili komisyon kurulduktan sonra istifa eden olmuş mudur.?
 İstifa eden var ise yeni üye hangi meclis toplantısında seçilmiştir. Ayrıca TOBB ve çevre odalarda yapılan araştırmalarımızda icrada ve divanda görev alanların hesap inceleme komisyonunda olmaması gerekmektedir görüşü bildirilmiştir. Bizim odamızda divan üyesi neden hesapları inceleme komisyonu başkanıdır. Konu hakkında meclis başkanımızın cevap vermesi istifa etmiş ve etmesi gereken üyeler ile ilgili gerekli işlemin yapılıp yeni üyelerin meclisten seçilmesini sağlaması,
4.Abigem ile ilgili yakın zamanda bir çalışma yapılmış mıdır. Zarar ediyor diye defalarca eleştiren Sayın başkan Abigem ile ilgili yakın zamanda bir sermaye artışına gitmiş midir. Abigem ortakları bu sermaye artışına katılmışmıdır.Başkanın defalarca eleştirdiği Zarar eden Abigem de hisse oranımız nedir yönetim kurulu kimlerden oluşmaktadır.
Saygılarımızla.

whatsapp-image-2019-09-26-at-13.36.05.jpeg

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber