Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 16:43 Yorum: 0

"Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" sertifika töreni

HATAY (AA) - Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni tamamlayan 250 kursiyere...

'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' sertifika töreni

HATAY (AA) - Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni tamamlayan 250 kursiyere sertifika verildi.

MKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Eren, Atatürk Konferans Salonu’ndaki toplantıda, girişimciliğin eğitimle geliştirildiği zaman çok yararlı bir yetenek olduğunu belirtti.

Ülkenin geniş ve genç nüfusa sahip olduğunu ve istihdam sorununun çözümlenmesinde girişimcilerin çok büyük bir rolünün olduğunu ifade eden Eren, şunları kaydetti:

"Günümüzde iş dünyası çok hızlı değişiyor. Devinim ve değişim çok hızlı. Bir iş kurup babadan oğula nesiller boyunca devam ettirmek, aynı işi devam ettirerek çok yüksek paralar kazanmak neredeyse imkansız hale geldi. Bilgi çağı çok hızlı değişimin yaşandığı bir çağ. O nedenle girişimcilerimizin fırsatları çok iyi değerlendirmesi, kollaması ve her şeyden önce muhafazakar olmaması gerekiyor. Var olanı koruyayım derdine düşmemesi gerekiyor."

Hatay Vali Yardımcısı Bilal Ölmez de sertifika alan girişimcilerin sertifikalarıyla Antakya Sanayi ve Ticaret Odası’na kayıt yaptıracaklarını ve bundan sonra iş adamı olarak görüneceklerini bildirdi.

Girişimcilerin 30 bin lira hibenin yanı sıra 70 bin lira çok düşük faizli ve uzun bir döneme yayılmış geri ödemeli krediyle 100 bin liralık kaynağa sahip olacaklarını belirten Ölmez, bu fırsatların kendileri çok güzel bir imkan olduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından girişimcilik sertifikası almaya hak kazanan 250 kursiyere protokol tarafından sertifikaları verildi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber