Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mayıs 2016 - 14:24 Yorum: 0

Uygulamalı İlk Yardım Eğitimi Beylik Pazarı Alanı’nda Yapıldı

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Üsküdar Üniversitesi ve Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği işbirliği ile...

Uygulamalı İlk Yardım Eğitimi Beylik Pazarı Alanı’nda Yapıldı

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Üsküdar Üniversitesi ve Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği işbirliği ile Adnan Kahveci Mahallesi'nde yer alan Beylikdüzü Beylik Pazarı Alanı'nda vatandaşa temel ilkyardım eğitimi verildi. İlginin yoğun olduğu eğitimde acil durumlarda yapılması gereken ilk müdahaleler uygulamalı olarak gösterildi.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri - Paramedik Derneği İstanbul İl Başkanlığı'nın hayata geçirdiği "İlk Yardım Bilmeyen Kimse Kalmasın" isimli sosyal sorumluluk projesi, Üsküdar Üniversitesi ve Beylikdüzü Belediyesi işbirliği ile Beylikdüzü Beylik Pazarı Alanı'nda Uygulamalı Temel Yaşam Desteği Eğitimi verildi. Maketler üzerinde yapılan İlk Yardım Eğitim Bilinçlendirmesi çalışmaları, halk pazarının en yoğun yeri olan meydanda gerçekleşti.

Temel yaşam desteği eğitiminin başlıca konuları; kalp krizlerine yaklaşım, maketler üzerinde etkili kalp masajı uygulaması ve maketler üzerinde hava yolu tıkanıklığında ilk yardım hususları oluşturdu. Özellikle yetişkin ve çocuklara yönelik hayat kurtaracak müdahaleleri uygulamalı olarak gösteren uzmanlar, vatandaşlara sakin ve soğukkanlı olmanın öneminden bahsederek, doğru atılan ilk adımın hayat kurtarabileceğini belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber