Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Ekim 2016 - 13:38 Yorum: 0

Uysal Camii tartışmalarına son noktayı koydu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Kent Meydanı'na yapılacak Camii'nin halkın talebi olduğunu belirterek "Camii mühürdür, yapılacak"...

Uysal Camii tartışmalarına son noktayı koydu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Kent Meydanı'na yapılacak Camii'nin halkın talebi olduğunu belirterek "Camii mühürdür, yapılacak" dedi.

Kdz. Ereğli din Görevlileri Derneği Başkanı Ali Aksoy ile beraberindeki din görevlileri Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ı makamında ziyaret ederek, ilçenin kent meydanına yapılması planlanan Cami projesine destek verdi. Dernek Başkanı Ali Aksoy ziyarette gazetecilere yaptığı açıklamada "İnançlı insan bulunduğu yerde eser yapar. Cenabı Hak'tan böyle nice hizmetlerin devamını temenni ediyorum. Ereğlimiz 3 bin kişilik bir Camiye sahip olacak. Çevremizde böyle bir Caminin eksikliği olduğunu Sayın Başkanımız da hissetmiş ki, bu güzel hizmetin altına imza attı. Bundan dolayı Ereğli din görevlileri olarak Başkanımızı tebrik ediyoruz ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ziyaretimizin amacı Kent Meydanı Cami'nin halkımız arasında daha duyulduğundan itibaren büyük sevgiyle karşılandığını, din görevlileri olarak Sayın Başkanımıza arz etmektir" dedi.

Kent Meydanı'na Camii yapılmasına karşı çıkıp eleştirilerde bulunanlara yanıt veren Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise Ereğli merkezinde büyük bir caminin ihtiyaç olduğunu, kendilerinin de bunu daha önceki yıllarda gündeme getirdiklerini belirterek, nüfusun büyük çoğunluğunun yaşadığı kent merkezindeki halkında bu yönde kendilerine sürekli taleplerde bulunduğunu söyledi.

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu'nun Camii projesine yönelik eleştirileri ve Devrek Yol Ayrımı mevkisinde ki hayvan pazarının kurulduğu alana yapılması önerisine yanıt veren Uysal, "Ben sormak isterim. Özellikle de Sayın Zonguldak Milletvekilimiz Şerafettin Turpçu Bey basında Kavaklık'ın yanında bulunan eski hayvan pazarını Cami yapılması için tarif ediyor. Orası olmaz. Çünkü orası merkez değil. Ben de kendisine sizin aracılığınız ile şu soruyu sormak isterim; -kendileri de meslek olarak inşaat mühendisi, mimar olduklarından bahsediyorlar" dedi.

"Camii mühürdür, tapu senedidir"

Camii'nin İslam alemi için bir mühür olduğunu ifade eden Uysal, projeyi kendilerinin hayata geçireceğini söyledi. Başkan Uysal konuşmasında şu sözlere yer verdi; "Sayın hocamızın da dediği gibi halkımız büyük bir heyecan ve beklenti içine girdi. Büyük bir merakla da biran önce temelinin atılmasını bekliyorlar. Bütün sorunlara duyarlıyız. Bu yönde de büyük bir talep vardı. Dikkat ederseniz camilerimiz Cuma günleri, bayramlarda ve cenaze namazlarında ihtiyaca cevap vermiyor. Cevap vermediği gibi merkezde yoğunluğumuz var, nüfusumuzun çoğu merkezde yaşıyor. Merkezde de dikkat ederseniz küçük Camilerimiz var. Oysa bizim Kdz.Ereğli halkımız cenaze namazlarına, bayram namazların ve Cuma namazlarına çok duyarlı. Sizlerin de bildiği gibi Cuma günleri sokaklarda, caddelerde namaz kılınıyor. Biz bunu ilk geldiğimiz günden beri önemsedik, duyarlı olduk. Ben de göreve geldiğim ilk günden beri bir Cami ihtiyacı olduğunu dillendirdim. En son Büyük Anadolu Otel'de düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programında da halka söz verdim. Kdz. Ereğli'de kent meydanında güzel bir cami olması gerektiğini bizzat anlattım. Camii'nin yapılmasını "Kara leke" diye söyleyenler var. Ben tam tersine söylüyorum; Camii yapılması kararını alanlar, vesile olanlar, destek verenlerin isimleri tarihe altın harflerle yazılacaktır. Zaman bize ne kadar haklı olduğumuzu gösterecek. İnsanlar Avrupa'ya gittiklerinde kiliselerin önlerinde boy boy resimler çektiriyor. Türkiye'ye geldikleri zamanda Camii'lerin önlerinde resim çektiriyorlar. Cami olması lazım, mühürdür, bu topraklarda yaşadığımızın tapu senedidir."

"Camii Kent Meydanı Projesi'ne engel değil"

Kamuoyunda Camii Projesi'nin sanki Kent Meydanı Projesi'nin yapılmasına engel oluyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığına da vurgu yapan Uysal, bunun doğru olmadığını ifade etti. Uysal konuya ilişkin olarak "Sanki kent meydanı yapılmayacak gibi de bir algı var. Orada 15 dönüm bir arazi var. 15 dönüm arazinin 4'te 1 alanına çok güzel bir cami projesi oturtturulacak. Diğer alanlar yine meydan olarak yapılacak. Altında katlı otoparkı da olacak. Bundan esnafımızda mutlu olacak. Oraya arabasını park eden insan Pazar yerinde alışverişine de gidebilir, hemen orada da namazını da kılabilir. Emir diyorlar. Evet, Allah'ın emridir camiler kurmak" dedi.

Ziyaret daha sonra basına kapalı olarak sohbet havasında devam etti.

Uysal Camii tartışmalarına son noktayı koydu

Uysal Camii tartışmalarına son noktayı koydu

Uysal Camii tartışmalarına son noktayı koydu

Uysal Camii tartışmalarına son noktayı koydu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber