Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Eylül 2014 - 14:23 Yorum: 0

"Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı"

İzmir Romanlar Derneği Başkanı Cıstır:

'Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı'

KIRKLARELİ (AA) - İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, "Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı"na ilişkin, "Geç kalmış ama yerinde bir karardır" dedi.

Cıstır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylem planı kapsamında yapılacak çalışmalarla uyuşturucu kullanımının azalacağına inandıklarını söyledi.

Uyuşturucuyla mücadelede herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Cıstır, şöyle konuştu:

"Mahalle dinamikleri de harekete geçirilmeli. Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlıklar başta olmak üzere eş güdümlü bir çalışma yürütülmelidir. Bu çalışmalarda mahalle dinamiklerinin de büyük katkısı olacaktır. Oluşturulan plan Bakanlar Kurulu'ndan bir an önce geçerek çalışmaların başlaması gerekir. Geç kalmış ama yerinde bir karardır. Eylem planına göre, uyuşturucu maddenin üretiminde kullanılan ürünler için yasak kararı alınıp, cezai müeyyide uygulanması, uyuşturucu özelliği olduğu bilinen ya da tespit edilen tüm ürünler için ceza yaptırım, mahallesinde, sokağında uyuşturucu satışı yapan kişilerin ihbar edilmesi için bir ihbar hattı oluşturulması hedefliyor."

Cıstır, eylem planı kapsamında ayrıca, uyuşturucu kullanımının nedenlerinin de ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Konunun sadece önleyici ve rehabilitasyon boyutunun yeterli olmayabileceğini, bunlara ek olarak istihdam olanaklarının geliştirilmesi, kentlilik bilincinin yükseltilmesinin önemine değinen Cıstır, şunları anlattı:

"Bunlara ek olarak istihdam olanağı sağlanmalı, kentlilik bilinci aşılanmalı, sosyal etkinlikler yapılmalıdır. Bu şekilde daha etkili olacağını düşünüyoruz. İnsanlara farklı bir yaşamında olduğu keşfedilmelidir. Ayrıca uyuşturucuyla mücadele verebilecek rol model olarak toplum liderleri oluşturulmalıdır. Sadece palyatif tedbirlerle mücadele kolay olmaz. Uyuşturucu sahaya inmeden kaynağında kurutulmazsa geçici bir çözüm olur."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber