Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 19 Eylül 2014 - 14:04 Yorum: 0

Uyuşturucuyla mücadele eylem planı açıklanacak

Başbakan Yardımcısı Arınç, uyuşturucuyla mücadele konusunda 22 Eylül'de Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir eylem planı açıklayacaklarını bildirdi.

Uyuşturucuyla mücadele eylem planı açıklanacak

Başbakan Yardımcısı Arınç, uyuşturucuyla savaş hakkında 22 Eylül'de Bakanlar Kurulu toplantısının arkasından bir fiil planı açıklayacaklarını bildirdi.

Yenişehir ilçesinde, 12 derslikli Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi ile 72 yatak kapasiteli öğrenci pansiyonunun açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 76-77 milyon bulunan Türkiye nüfusunun yarısının 30 yaşın altında bulunduğunu söyledi.

Ülke genelinde 16 milyon sularında öğrencinin ders başı yaptığını hatırlatan Arınç, eğitim hizmetlerinin çok aşırı mühim olduğunu anlattı.

Avrupa Birliğine organ memleket sayısının da 28 olduğunu anımsatan Arınç, Türkiye'nin öğrenci sayısının, bunların nüfusunun yarısından çok olduğunu aktardı.

Türkiye'nin genç bir nüfusu ve bundan ötürü aktif bir serveti bulunduğunu vurgulayan Arınç, şöyle devam etti:

'Önemli olan; bunların nitelikli bir eğitim alması, memleketimize, milletimize hayırlı birer evlatlar şekilde iyi yetişmesi, çok güzel hizmetler yapmasıdır. Gençlerimize güveniyoruz. Onlar geleceğimizin teminatı. İnşallah öğretmenlerimizle idarecilerimizle böylesine mükemmel okullarda iyi bir eğitim alsınlar, iyi yetişsinler, vatansever olsunlar. Memleketine, milletine, toprağına, bayrağına ülkesine sahip çıksınlar, ahlaklı ve inançlı olsunlar. Onlardan tek beklediğimiz budur. Anne babalarına saygılı, küçüklerine şefkatli, memleketini seven, yalnızca Yenişehir'i sevmekle kalmayıp gerekirse Tuncelimizi de Hakkarimizi de ve her zaman gerekiyor, tüm vatan toprağını mukaddes bilen evlatlarımız şekilde yetişsinler.'

'Eğitime ayrılan bütçe, Milli Savunma Bakanlığının 3 misli'

Arınç, 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde en iri yatırımı Milli Eğitim'e yaptıklarını, geçmişte ise en iri bütçeyi Milli Savunma'nın aldığını dile getirdi.

O yıllarda Milli Eğitim'in 7-8'inci sıralarda geldiğine gösteren Arınç, 'Tam 7 yıldan buyana Milli Eğitim Bakanlığı bütçemiz birinci sırayı almıştır. Sadece 2014 bütçesi için söylüyorum; konsolide bütçenin yüzde 5'i savunma harcamalarına ama yüzde 16,8'i eğitime ayrılmıştır. Milli Savunma Bakanlığına ayırdığımız bütçenin 3 mislini eğitime ayırıyoruz' ifadesini kullandı.  

Kendisini, Bursa'nın her şeyiyle ilgili gördüğüne yer veren Arınç, 'bonzai' şekilde adlandırılan sentetik uyuşturucu illetinden şehrin nasıl kurtulacağı üstünde durduklarını belirtti.

Bülent Arınç, Bursa'yı, dolayısıyla Türkiye'yi düşündüklerini anlatım ederek, 'Pazartesi günü Bakanlar Kurulunda bir fiil planı açıklayacağız; uyuşturucu maddeyle mücadele. Sayın Valimiz, Emniyet Müdürümüz, okullarımız, Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz, el ele verdiler, çalışıyorlar. Uyuşturucu maddeyle savaş etmek... 'Eskiye nazaran çok aşırı şey değişti' demiştik. Üzülerek anlatım ediyorum; olumsuzluklar noktasında da Türkiye'de bir takım noktalarda, moral yönünde geriye gidiş var. Bunu bir hükümet üyesi şekilde söylüyorum lakin öncelikle bir aile babası şekilde söylüyorum, kendime dönerek söylüyorum' değerlendirmesinde bulundu.

'Çocuklarımızı bu vaziyette görmek istemeyiz'

Ramazan Bayramı'nda Bursa'da yaptığı bir sohbet toplantısındaki sözlerinin ne kadar doğru olduğunu, vicdan sahibi şahısların bildiğini dile getiren Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Edep, iffet, haya, namus ne kadar önemlidir, bunu anlatım etmiştim. Birileri çıldırma noktasına geldi ama Anadolu insanının yüzde 70-80'i, 'Evet, bunlara çok aşırı ihtiyacımız var, manevi kalkınmaya çok aşırı ihtiyacımız var' dedi. Öyle bir politik gelenekten geliyorum ki ağzımızdan düşürmediğimiz tek söz, öncelikle ahlak ve maneviyattı. Buna 2014'te de inanıyorum, ömrümüz olursa 2074'te de inanıyor olacağım.'

Arınç, Bursa'da öğrenci sayısının 500 bin dolayında bulunduğu bilgisini verdi.

Geçen haftalarda şehirde yaşanan bir vakaya gösteren Arınç, şöyle konuştu:

'Bunlardan 3'ü, geçtiğimiz günlerde yüreğimizi kanattı. Hem kız Öğrenci hem de 14-15 yaşlarında. Kafayı çekmişler, rezalet çıkarmışlar. 14 yaşındaki öğrenciden bahsediyorum. İçimizde, Allah korusun, pek çok aşırı bu yaşta öğrencilerimiz var. Lise öğrencisiymişler, bir yerde buluşmuşlar. Herhalde bu işi ilk kez da yapmıyorlar. Kafayı çekmişler, kimi bey yüzünden birbirine bıçak çekenler bulunduğu gibi, sonra da birbirleriyle rezalet çıkarmışlar. '500 binde 3 kişi, ne olacak canım' diyemem. Belki de farkına varmadığımız daha nice 3'ler vardır. 'Aman' diyeyim arkadaşlar, aman öğretmenler, veliler, anneler, babalar, valiler, kaymakamlar. Aman, aman... Çocuklarımızı bu vaziyette görmek istemeyiz. Bizim çocuklarımız bu yaşlarda baş çekerken değil, arkadaş sohbetlerinde, arkadaş toplantılarında, birbirleriyle güzellikleri paylaşırken, neşeli ve eğlenceli şekilde onları görmek isteriz. Derslerinde başarılı, işine sağlam yapışmış, ihtiyaçlarının çoğu karşılanmış, geleceğe ilişkin hayalleri, rüyaları bulunan minikler şekilde görmek isteriz.'

'Sizler de kendi sorumluluğunuzu bileceksiniz'

Başbakan Yardımcısı Arınç, anne ve babalara, eğitimcilere çağrıda bulundu.

Herkesin sorumlulukları bulunduğuna dikkati çeken Arınç, şunları kaydetti:

'Alkol Şayet 14 yaşındaki lise talebesinin eline kadar yaklaşabilmişse, bundan kendimizi de mesul tutmamız lazım. Sinek de küçüktür lakin mide bulandırır. Bu iş hiç hoşuma gitmedi. 'Başka yerlerde bundan daha fazlası var' diyenler varsa, ben hükümet şekilde kendi sorumluluğumu bileyim ama sizler de kendi sorumluluğunuzu bileceksiniz. Bu minikler öteki çeşitli yetişmez, öteki çeşitli ileride elinizden tutmaz, bayrağına, ülkesine, vatanına sahip çıkmaz. Davutoğlu benzeri olacak çocuklarımız. Taşkent benzeri bir yerden, öksüz büyümüş bir çocuk, dağların arasından, kendisini yetiştirmiş, üniversiteler bitirmiş, kitaplar yazmış, vatan dışında öğretim üyeliği yapmış, okumuş, çalışmış, dayanışma arasında olmuş; bugün Türkiye'nin başbakanı. Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesinden de nice başbakanlar çıkmasını bekliyorum. Canan Candemir Çelik benzeri nice milletvekilleri çıkmasını bekliyorum. Nice Yusuf Ateş'in eşleri benzeri kıymetli öğretmenler çıkmasını bekliyorum. Bunlar çıkarsa Yusuf Ateş'in yaptığı iş yerini bulmuş olur. Allah korusun, öteki şeylerin çıkmasını düş dahi etmek istemiyorum.'

Arınç, hayırsever iş adamı Yusuf Ateş'e plaket verdikten sonra açılışını yaptığı okulu gezdi.

Törene, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, AK Parti'li bir takım milletvekilleri ve yurttaşlar katıldı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber